Kayseri'de yaşayan bir çok kişi Kayseri'de korona virüsü bulunan kişi sayısını merak ediyor. Kayseri'de korona virüs sayısı kaç? Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü şehrimizde Devlet Hastanesi, Şehir Hastanesi ve Üniversite Hastanesi’nde takibi yapılan Corona Virüs vakasının sayısını açıkladı.

İl Sağlık Müdürlüğü’nün Facebook sayfasında yapılan açıklama şöyle:

Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü Koronavirüse Karşı Önlemlerini Arttırıyor

Alınan önlemler kapsamında;

Kayseri Şehir Hastanesi’nde 628 yatak, Mehmet Emel Tarman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Kliniğinde 150 yatak olmak üzere toplamda 613 oda ve 778 yatak kullanıma hazır şekilde bekletilmektedir.

Ayrıca ani gelişebilecek durumlar içinde  Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde 10 yatak ve eski doğum evi binasında 10 yataklı (50 yatağa kadar artırılabilir durumda) servisler aktif hale getirilmiştir.

İlimizde hizmet vermekte olan Sağlıklı Hayat Merkezleri geçici olarak kapatılmış çalışan personel ihtiyaçlar doğrultusunda diğer birimlerimize kaydırılmıştır. 

Nimet Bayraktar Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi de acil tedavi dışında hasta kabulüne kapatılmıştır. 

Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Erkilet Hava limanında görevlendirilen ekipler, yolcu kontrolleri, alınan örneklerin nakilleri ve koordinasyon hizmetlerinin kesintisiz yapılabilmesi adına 7/24 hizmet esasına göre çalışmaya başlamıştır. 

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından oluşturulan 0538 931 45 66 numaralı ‘Koronavirüs Danışma Hattı’ hizmete açılmıştır.

Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda Covid-19 hastalığı tanısı için yapılan testler, 19 Mart 2020 tarihi itibari ile ilimizin referans hastanesi olan Kayseri Şehir Hastanesinde yapılmaya başlanacaktır. 

18 Mart 2020 itibariyle İlimizde gözetim altına alınan vaka bilgileri ise aşağıdaki gibidir.

Kayseri Şehir Hastanesi’nde 29 vatandaşımız, Kayseri Devlet Hastanesi’nde 13 vatandaşımız, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesinde  ise 7 vatandaşımız olmak üzere, Kayseri’de toplamda 49 vatandaşımızın takibi yapılmaktadır.