Akdeniz ve Karadeniz  bölgelerinden getirilen günü birlik balıklar, Kayseri'de hava  şartlarının soğuması ile balıkçılarımızın yüzünü güldürdü. Kayseri de Hunat'ta bulunan ve yan yana sıralanmış olan balıkçılarda vatandaşlarımızın balıklara çok büyük ilgi odağı oldu.

Hunat'ta bulunan balık tezgahlarında balıklar ,her vatandaşımızın kesesine göre ve  her çeşit balık bulunduruyor. Denizi olmayan Kayserili vatandaşlarımız balığa bol bol doyacakları gözüküyor.
Kayserili Hunat balıkçılarından edindiğimiz bilgilere göre , özellikle 13 TL kilosu olan palamuttan ve  7,5 TL kilosu olan hamsiler de daha çok tercih edildiği gözlemleniyor.
Balıkçı esnafından alınan bilgiler de de, işlerden dolayı balıkçalırımız gayet memnun olduklarını belirtti. Kayseri Vatandaşlarının özellikle palamut ve hamsiyi tercih ettiklerini belirtti.  Esnafımız Kayseri 'de balık bolluğu yaşadıklarını da belirtiyor ve çok çeşit de  balık olduğunu ifade ederek, Kayseri vatandaşlarımızın balık taleplerini karşılayabildiklerini söylüyor.

Kayseri Hunat esanafından balık fiyat bilgisi;
Balık fiyatlarında çinekop 9,90 TL, uskumru 8,90 TL,  mezgit 13,90 TL,  levrek 34,90 TL, palamut 13 TL, hamsi 7,5 TL, , çipura 24,90 TL, lüfer 23,90 TL, somon 22,90 TL  ve istavrit 9,90 TL'den satışa sunuluyor.

Kayseri'ye gelen balık çeşitleri genellikle Samsun , Karadeniz ve Akdeniz bölgesi   başta olmak üzere günlük olarak Mersin'den kamyonlarla gece yola çıkıp, sabah şehre getiriliyor. Kayseri'deki balıkçı tezgahlarında olan balık çeşitleri, denizi olan şehirlerimizin balık tezgahlarını aratmıyarak Kayserililerimize en iyi hizmet ve lezzetler sunuluyor.