Uyuşturucu ile mücadele hız kesmeden devam ediyor. Uyuşturucu ticareti yapan şahıslar hakkında yapılan şikayetin üzerine arama yapılan kamyonette 30 kilogram eroin saklandığı tespit edildi.


Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesine bağlı kolluk görevlileri Kayseri'de uyuşturucuya geçit vermiyor. Büyük bir uyuşturucu sevkiyatını engellemeyi başaran ekipler, uyuşturucuya karşı dik duruş göstermekte kararlı görünüyor. Kırşehir - Kayseri istikametinde seyir etmekte olan kamyonet tipi araçta 30 kilogram eroin ele geçirildi. Güvenlik güçleri tarafından yapılan takip sonunda ele geçirilen 30 kilogram eroin Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne gönderilirken, zanlı M.Ş.A ise adliyeye sevk edildi.


Kırşehir-Kayseri istikametinde devam eden aracın doğu illerden almış olduğu eroin adlı uyuşturucunun sevkiyatını yapmak üzere İstanbul'a  gittiği tespit edildi. Yapılan ihbar ile birlikte araç tipi, modeli ve plakası da güvenlik güçleri ile paylaşıldığından dolayı zehir tacirlerinin ticaret hayalleri uzun sürmedi. Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı olan sivil araçlar eşliğinde seyir etmekte olan kamyonet tipi araç takibe alındı. Trafik durumunun olumlu sinyaller verdiği Ortaköy kavşağında aracın etrafı sarılarak durmaya zorlandı. Direnmeyen şöför ise araçtan inerek kolluk kuvvetlerinin üst araması yapmasına izin verdi. Yapılan aramalar sonucunda aracın yakıt deposunda 30 kilogram eroin ele geçirildi. Her anı kayıt altına alınan bu operasyon büyük bir uyuşturucu ticaretinin önüne geçti. M.Ş.A adlı sürücü ifadesinin alınmasından sonra adliyeye sevk edildi. Görülen duruşma sonunda çıkan karara göre sanık M.Ş.A tutuklanarak cezaevine gönderildi.