Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri tarafından 29 firma denetlendi, 10 firmaya ceza uygulandı. Korona virüsü nedeniyle satışa çıkardıkları ürünlere zam yapan ve vatandaşları mağdur eden firmalar, fırsatçılıklarının bedelini ceza ile ödedi. 

 Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüsü salgınına karşı Türkiye'de de önlemler alınmaya devam ediyor. Korona virüsü nedeniyle gıda ve temizlik malzemelerine yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, yüksek fiyatlarla karşılaşıyor. Etiket fiyatı ve kasa fiyatı arasındaki farkı önlemek için harekete geçen yetkililer, kentlerdeki zabıtalar aracılığı ile firmaları denetlemeye başladı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun ve Uygulama Yönetmelikleri kapsamında firmalarda inceleme yaptı.

 Bir gün içerisinde 29 firmayı denetleyen zabıta ekipleri, 10 firma hakkında tutanak tutulduğunu açıkladı. Temizlik, hijyen malzemeleri, kuru bakliyat, makarna ve temel gıda ürünlerine yönelik denetlemede etiket fiyatlarına neredeyse yüzde 100 zam yapılan ürünler tespit edildi. Zabıta ekiplerinin 10 firma hakkında tuttuğu tutanaklar Ticaret İl Müdürlüğü'ne gönderilerek işleme alındı.

 Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mustafa Kayacık basın mensuplarına yaptığı açıklamada vatandaşlara seslendi. Firmalara yönelik zabıta denetimlerinin kesintisiz devam edeceğini belirten Mustafa Kayacık, ''Vatandaşlarımızda ALO 153 hattını arayarak şikayetlerini iletebilir. Korona virüsünü fırsata çevirmeye çalışan firmalara en ağır ceza uygulanacaktır'' diye konuştu.