Türk askeri sınır ötesinde görevini yaparken üniversite öğrencileride desteklerini sürdürüyor. Kayseri ve bir çok ilde yurtlar AFRİN yazısı ile donatıldı.
Sınır ötesinde devam eden Zeytin Dalı Operasyonunda 56. güne girilirken yurt içinden mehmetçiğe destek mesajları yağmaya devam ediyor. Afrin harekatına destek vermek isteyen öğrenciler yurt ışıkları ile Afrin yazarak her daim arkalarında olduklarını belirtti. Kayseri'nin Talas ilçesinde bulunan Hunat Hatun Kız Yurdu öğrencileri anlamlı bir harekete imza atarak odaların ışıkları ile Afrin yazısı oluşturdu. Tüm bölge sakinleri tarafından ve yurt genelinde takdir toplayan davranış, ışıkların kareografik şekilde yakılması ile yapıldı.
Sadece Kayseri ile sınırlı kalmayan destek hareketleri diğer illerde de öğrenciler tarafından es geçilmedi. Malatya, Adana, Mersin, Gaziantep, Bitlis, Zonguldak, Edirne, Kırklareli, Siirt, Diyarbakır, Kars, Düzce ve Kilis'te Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı bulunan öğrenci yurtlarında, yurt ışıkları ile Afrin yazılarak destek hareketleri sergilendi. Işık gösterisinin yanı sıra öğrenciler çeşitli sloganlar attı. Etrafı Türk bayrakları ile donatan öğrenciler İstiklal Marşı okudu. Kilis'te bulunan Gülşen Çınar, "Kilis'te olduğumuzdan dolayı olayları daha yakın perspektiften takip etme imkanı bulduk. Mehmetçik savaşıyor, bizler de bu vatan için canımızı vermeye hazırız. Cinsiyet ayrımı olmaksızın bu davada sonuna kadar baş gösterebiliriz. Nene hatunlarımız nasıl cephe cephe gezdiler ise bizde aynı hareketleri yapmaya ve savaşmaya hazırız. Ay yıldızlı bayrak için canımızı veririz." ifadelerini kullandı.