Kayseri’de 64 yaşındaki Gülseren Karacaoğlan, 35 yıl önce evi terk eden ikizi Hüseyin Ozan’ı morgda buldu. 35 yıllık ayrılığın ardından ikizini bulmanın mutluluğunu yaşayan Gülseren Karacaoğlan, kardeşinin kalp krizinden öldüğünü öğrendi. Hüseyin Ozan’ın cenazesi, aile mezarlığına defnedildi.

Kayseri’nin Felahiye ilçesine bağlı Darlı Mahallesi’nde 1984 yılında meydana gelen olayda Hüseyin Ozan evi terk etti. Askere gitmek için hazırlanan Hüseyin Ozan, sevdiği kız ile evlenmek istiyordu. Babası, maddi yetersizliklerden dolayı oğlunu evlendiremeyeceğini söyledi. Bunun üzerine çok sinirlenen Hüseyin Ozan evini ve yurdunu terk etti. Bir daha kendisinden haber alınamadı. Baba Hasan ve anne Fatma Ozan’ın cenazesine dahi katılmadı.

Hüseyin Ozan’ın ikizi Gülseren Karacaoğlan 35 yıl sonra kardeşinden haber aldı. 17 Kasım’da Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesine bağlı Aydoğdu Mahallesi’nde bulunan bir inşaatte kardeşinin kalp krizi geçirerek öldüğünü öğrendi. Süleymanpaşa’da ’’kimsesiz’’ olarak bilinen Hüseyin Ozan’ın sıva ustalığı yaptığı belirlendi. Jandarma ekipleri tarafından Gülseren Karacaoğlan’a ikizinin ölüm haberi verildi. Gülseren Karacaoğlu ve üç kardeşi, 35 yıldır kendisinden haber alamadıkları kardeşleri Hüseyin Ozan’a morgda kavuştu. Hüseyin Ozan’ın cenazesini Felahiye’ye getiren kardeşleri, anne ve babalarının mezarlarının yanında toprağa verdi.

35 Yıllık Hasret Sona Erdi

65 yaşındaki Gülseren Karacaoğlan, 35 yıldır ikizi Hüseyin Ozan’ı aradıklarını açıkladı. Jandarma ekipleri tarafından kendisine haber verildiğini ifade eden Gülseren Karacaoğlan, ‘’Hüseyin Ozan öldü, morgda yatıyor, anne ve babasını arıyoruz dediler. Annem ve babamın vefat ettiğini söyledi. İkiz kardeşimin cenazesini gerekirse sırtımda taşır, baba toprağına getiririm dedim. 3 kardeşimle birlikte Tekirdağ’a gittik. Morgda, kardeşimi hemen tanıdım. O zaten benim ikizim. Kendi suyumla yıkadım, dualar ettim. Anne ve babamın mezarının yanına defnettik’’ dedi.

Evli ve 4 çocuk annesi olan Gülseren Karacaoğlu, yıllar boyunca hasret çektikleri kardeşlerinin ‘’kimsesiz’’ olarak bilinmesine çok üzüldüklerini söyledi. Hüseyin Ozan’ı tanıyan varsa kendisine ulaşmasını isteyen Gülseren Karacaoğlu, ‘’Biz 35 yıl boyunca kardeşimize hasret kaldık. Annem ve babam, toprağa bu hasretle girdi. İçimiz yandı. Eğer kardeşimi tanıyan varsa bize ulaşsın. Yıllar içinde neler yaptığını, nasıl yaşadığını öğrenmek istiyoruz. Kardeşimin ölümüne çok üzüldüm, ama onu bulduğumuz içinde mutluyuz. Annem ve babam, hayattayken hasret kaldıkları oğullarına kara toprakta kavuştu’’ diye konuştu.