Henüz 8 yaşındayken boyun ağrısı nedeni ile başlayan şikayetleri başlayan Kayserili kadın 16 yaşından itibaren yürüme yetisini kaybetti ve 40 yıldır da tekrar yürüyeceği günü bekliyor.

Kayseri’de yaşayan Gülşen Naykı küçük yaşta yakalandığı romatoid artrit yani eklem romatizması rahatsızlığı nedeni ile 16 yaşından beri ayağa kalkamaz hale geldi ve yürüme yetisini kaybetti. 55 yaşında ki Gülşen hanım’ın 8 yaşından itibaren başlayan boyun ağrıları 16 yaşına kadar devam etti. 40 yıldır bir umutla eskisi gibi yürüyebilmenin hayalini kuran Gülşen Naykı ‘’ 8 yaşında boyun ağrısına yakalandım. 16 yaşına kadar tedavi gördüm ayakta durabildi. 16 yaşından itibaren kalkamaz oldum. Aşağı yukarı 40 yıldır yürüyemiyorum. Eklem romatizması hastasıyım. Bütün eklemlerde şekil bozukluğu, tutukluluk var. Hiçbir yerimi kullanamıyorum. Sadece görüyorum, duyuyorum, konuşuyorum ve aklım başımda. Bunun haricinde vücudumun hiçbir eklemi işlem yapmıyor. Bu yaşıma kadar sürekli oturarak, annemin bakımıyla geldim. Yıllarım oturmakla geçti, hiçbir şey yapamadım. Çok ağrılarım, sızılarım oldu. Son iki yıldır yara açıldı, bu yara da bir türlü kapanmıyor. Çok canım yanıyor’’ dedi.

73 yaşında ki acılı anne ise kızı için çırpınıyor. Yaşlanmış olmasına rağmen kızının ayakları olan Münevver Naykı ‘’ Günüm kızımla geçiyor, yemeğini yediriyorum, ihtiyaçlarını gideriyorum, temizliğini yapıyorum. 8 yaşında bu hastalığa tutuldu, elimden geldiğince doktora götürdüm. O zamanlar yoksulluk da vardı. Sonuç alamadık. Eller, ayaklar büzük, kalkamıyor, sürekli oturuyor. Kızımın ilaçları, tedavisi için hayırsever zenginlerden yardım bekliyoruz. Yeter ki kızım ayağa kalksın’’ diyerek sesini duyurmak istiyor.