Bünyan Belediyesi tarafından yaya güvenliğini sağlamak amacıyla ‘’Yükseltilmiş Yaya Geçidi’’ projesi için start verildi. Bünyan’daki Şehit Dursun Ergen Caddesi, Alparslan Türkeş Caddesi, Baha Turan Caddesi ve Şehit Enes Bediz Caddesi'nde başlayan çalışmalarda yükseltilmiş yaya geçitleri inşa ediliyor. Ayrıca, araçların aşırı hız yapmasını önlemek amacıyla hız kesiciler de yerleştiriliyor.

Yayaların daha güvenli karşıdan karşıya geçmeleri ve sürücülerin hızlarını istenen seviyeye indirmeleri için Bünyan Belediyesi tarafından "Yükseltilmiş Yaya Geçidi Projesi" hayata geçirilmeye başlandı.

Bünyan Belediyesi, UKOME kararı ile dört caddede yükseltilmiş yaya geçidi yapıyor. Şehit Dursun Ergen Caddesi, Alparslan Türkeş Caddesi, Baha Turan Caddesi ve Şehit Enes Bediz Caddesi'ne yapılan yükseltilmiş yaya geçitleri sayesinde hem trafik hızında yavaşlama sağlanacak hem de güvenlik koridoru oluşturulacak.

Bünyan Belediye Başkanı Özkan Altun tüm önlemlerin yanı sıra sürücülerden trafikte daha dikkatli olmaları yönünde ricada bulundu.