Kayseri yeni bir şampiyonluğa ev sahibi yapmaya hazırlanıyor. Talas Belediyesi tarafından düzenlenen organizasyonuyla Yamaç Paraşütü pilotları birinci olabilmek için birbirleri ile yarışacaklar. Yapılacak olan Hedef Şampiyonası yarışması Ali Dağı’nda gerçekleştirilecek.

2 bin rakımlı Ali Dağı’nda gerçekleşecek şampiyonayla ilgili bilgiler veren Talas Belediye Başkanvekili Ümit Dilci, yarışmanın 30 Mart Cuma günü antrenman uçuşlarıyla başlayacağını, cumartesi ve pazar günleri yapılacak uçuşlarla sona ereceğini söyledi.

Başkanvekili Dilci, “Türkiye’nin yanı sıra dünyanın da önemli hava sporları merkezleri arasında yer alan Ali Dağında, bu hafta önemli bir organizasyon yapılacak. Bugüne kadar birçok ulusal ve uluslararası yarışmalara ev sahipliği yaparak ülkemizi en iyi şekilde temsil eden Talas, hafta sonu da Türkiye’den 50 pilotun katılacağı Yamaçparaşütü Türkiye Hedef Şampiyonasını gerçekleştirecek.” dedi.

Başkanvekili Dilci, hedef noktası Yamaçparaşütü İniş Alanı olan, seyir zevki yüksek gökyüzündeki görsel şölene herkesi davet ederek, sözlerini tamamladı.