Düzenlenmesi Kayseri’de yapılan Afrika ve Orta Doğu’dan gelmekte olan Firma Temsilcilerinin de yer aldığı, Yabancı alım heyeti ile yapılan iş görüşmeleri programının sona erdiği öğrenildi.

Otelde düzenlenen programda MÜSİAD Kayseri Şube Başkanı Nedim Olgunharputlu, MÜSİAD Kayseri, MÜSİAD Sivas ve MÜSİAD Yozgat iş birliği beraberinde, ORAN Kalkınma Ajansının vermiş olduğu destek beraberinde katma değerli olan ürünlerin üzerinde daha çok durulduğu belirtildi. MÜSİAD Kayseri Şube Başkanı Nedim Olgunharputlu, geçmişte yapmış olduğu programlarda devamlı ticaretin artması için çeşitli çözümler ürettiklerini dile getirdi.

 Olgunharputlu, ‘’Kayserili iş adamlarımızla ortalama bine yakın iş görüşmesi gerçekleştirdik. Yapılan bu iş görüşmeleri sonucunda da satın alma anlaşmaları da gerçekleştirildi. Dış ticaret konusunda da önemli adımlar atıldı’’ belirtti.
ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri olan Ahmet Emin Kilci ise Kayseri hakkında konuşma yaptı. Ahmet Kilci, ‘Kayseri’nin tarihi ve kültürüyle çok farklı ve köklü bir geçmişe sahiptir. En önemlisi ise Kayseri’ de gelişmiş firmaların bulunduğunu görüyoruz ve yapılacak olan anlaşmalarla ülke bazında da uzun sürede fayda sağlayacağına eminim’ diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 Programa Katılan isimler arasında Türkiye – Nijerya  Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili olan  İsmail Tamer, Kayseri Melikgazi İlçesi Belediye Başkanı olan Memduh Büyükkılıç, Kayseri Kocasinan İlçesi Belediye Başkanı olan Ahmet Çolakbayrakdar, Afrika ve Orta Doğu'dan gelen firma temsilcileri ile  beraber Kayserili iş adamları da katılarak program gerçekleşti. Gerçekleşen programda hem dış ticareti konusunda hem de Kayseri adına büyük adımlar atıldı. Programların devamı geleceği ve daha da sık yapılacağı öğrenildi.