Yaşanan olayın adresi Kayseri. Geçen yıl Kayseri de 18 Nisan’da aralarında husumet bulunan Mehmet Doğan ile oğlu Gültekin Doğan’ı tüfekle vurarak yaraladığı iddiasıyla tutuklu yargılanan Resul Erkılıç ile Hüseyin Erkılıç mahkeme heyeti tarafından 17’şer yıl 4’er ay hapis cezasına çarptırıldı.

Geçtiğimiz yıl 18 Nisan’da yaşanan olay merkez Melikgazi ilçesi Mimarsinan Mahallesi Höyük mevkiinde Resul Erkılıç ile Hüseyin Erkılıç, aralarında husumet bulunan Mehmet Doğan (56) ile Gültekin Doğan (37), iddiaya göre av tüfeğiyle ateş ederek yaraladı. Olay ile ilgili göz altına alınan Resul Erkılıç ve yeğeni Hüseyin Erkılıç tutuklandı, Şaban E. İse tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. İki taraf birbirinden şikayetçi oldu.

Olay bununla kalmayıp 3 kişi hakkında Kayseri 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Davanın bugünkü karar duruşmasında, tutuklu sanıklar Resul Erkılıç (23), yeğeni Hüseyin Erkılıç (19), tutuksuz sanık Şaban E. (41) ve Mehmet Doğan (56) ile Gültekin Doğan (37) hazır bulundu. Mahkemede Gültekin Doğan, ‘’Babamla hayvan otlayıp, çay içiyorduk. Aramızda husumet olan bu kişiler geldi. Ellerinde av tüfeği vardı. Üzerimize küfür ederek yürüdüler. 3-4 el ateş ettiler. Ben olduğum yere yığıldım’’ şeklinde konuştu. Hakkında yapılan suçlamaları kabul etmeyen tutuklu sanık Resul Erkılıç ise, ‘’olay günü koyunları otlatıyordum. Sürüyü sulamaya götürdük. Onlar da çeşmenin orada çay içiyorlardı. Üzerime yürüdüler, kafama vurdular ve kavga çıktı. Yeğenim de traktörün oraya doğru beni uzaklaştırdı. Kim ateş etti bilmiyorum’’ ifadesini verdi. Mahkeme heyeti, Resul Erkılıç ile Hüseyin Erkılıç’ı 17’şer yıl 4’er ay hapis cezasına çarptırdı. Mehmet Doğan ile oğlu Gültekin Doğan’a ise 6 bin lira para cezası verilmesine karar verdi.