Zeytin Dalı Harekatı’nda şehitlerimiz için Türkiye yas tutuyor. Dün isimleri açıklanan 11 şehit defnedilmek için memleketlerine gönderildi.

Afrin bölgesinde yapılan Zeytin Dalı Harekatı’nda 11 şehit haberi ile yanan baba ocaklarına şehitlerin naşı gönderildi. Türkiye’nin her toprağından her ilinde gelen şehit haberi Türkiye’yi büyük üzüntüye boğdu. Medyada da şehit haberi olduğu için çoğu show programları iptal edildi.

Şehit naaşlarının baba ocaklarına gönderilmesi ve tören yapılırken ki kalabalığa ilginç bir tepki Türk Eğitim Sen Kayseri 2 Nolu Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk’den geldi. Ali İhsan Öztürk sosyal medyada şehit cenazesi töreninde çekilmiş bir fotoğrafı paylaşarak altına ‘’ Kayseri Bak ve Utan! Sen Şehit cenazelerini bir mahalle mescidin de kılarken; Zeytin Dalı Harekatı’nda Şehit Düşen Piyade Astsubay Ömer Bilal Akpınar’ın Karabük’teki cenaze namazı…’’ notunu düştü.

11 şehidin olduğu ve bu şehitlerden birinin naşı baba ocağı Karabük’te getirildi. Karabük kent meydanında Piyade Astsubay Ömer Bilal Akpınar için toplanan kalabalık on binleri aştı ve şehit Akpınar son yolculuğuna uğurlandı.