Kayseri’de zihinsel engeli M.A.’ya şiddet uygulayan rehabilitasyon merkezi çalışanlarına TÜM-İŞ Genel Başkanı Mahmut Şahin’den destek geldi. Başkan Şahin, ‘’Gayet normal bir olay anormalmiş gibi yansıtılıyor. Personelin işini iyi yaptığına inanıyorum’’ dedi.

75'inci Yıl İstikbal Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'nde zihinsel engelli M.A.’nin öğretmenleri tarafından şiddete uğradığı olayın yankıları sürüyor. Kayseri Valiliği ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın da inceleme başlattığı olayda, 6 kişi hakkında uzaklaştırma kararı alınmıştı. Türkiye’nin dört bir yanında milyonlarca vatandaşın tepki gösterdiği olayda, yüzde 60 engelli M.A. beden eğitimi öğretmeni ve görevliler tarafından şiddete uğruyor, alay ediliyor ve ağlamaya başlıyor. Yaşadığı fiziksel ve psikolojik baskıdan sonra çok korkan M.A., sadece arkadaşlarıyla voleybol oynamak istediği için bu muameleyi görmüştü. Rehabilitasyon merkezindeki kurum müdürü de dahil olmak üzere 6 kişinin açığa alınması, bir nebze olsun vicdanlardaki kanayan yaraya merhem oldu.

‘’Gayet Normal Bir Olay’’

TÜM-İŞ Konfederasyonu'nun Genel Başkanı Mahmut Şahin, rehabilitasyon merkezinde yaşanan şiddet olayı ile ilgili açıklama yaptı. Sanki ülkemizde hiçbir ailede çocuk dayak yemiyor diye konuşan Başkan Mahmut Şahin, ‘’ Sanki bu ülkede gayet iyi bir ortamda yaşıyoruz. Kadına şiddet hiç yok’’ ifadelerini kullandı.

Görevden alınan kişilerin en iyi şekilde işlerini yaptığına inandıklarının altını çizene Başkan Şahin, ‘’Burada çok sıkıntılı çocuklar kalıyor. Çalışanlar o çocukların altlarını temizliyor, temizliklerini yapıyor. Tekme olayını doğru bulmuyorum; ama gayet normal bir olay anormalmiş gibi yansıtılıyor. Burada çalışanların o çocukların attığı tekmeler yüzünden kaşı yarılıyor, kaburga kemiği kırılıyor. Bu sorunlar gündeme getirilmiyor. Kaş yapalım derken göz çıkarmaya yönelik hareketler sergileniyor. Bunu doğru bulmuyoruz’’ diye konuştu.