Erciyes Üniversitesi’nin (ERÜ) ev sahipliği yapmış olduğu TÜBİTAK 49. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri kapsamında Kayseri Bölge Yarışmasına katılan projelerin halka sunulduğu sergi açılışı gerçekleştirildi.

Erciyes Üniversitesi kampüsü içerisinde bulunan Süleyman Demirel Spor Salonu’nda Erciyes Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, rektör yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kemal Apalak, TÜBİTAK Kayseri Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Sabahattin Ünalan’ın katılımı ile sergi açılışı gerçekleştirildi. Rektör ve yardımcısının yanı sıra Erciyes Üniversitesi öğrencileri, akademisyenler ve öğretmenlerin yoğun bir katılım gerçekleştirdiği göze çarptı.

Programın açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Prof. Dr. Sabahattin Ünalan, 49. Kez düzenlenecek olan TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Kayseri Bölge Yarışması sonuçlarına göre 100 adaydan 17 projenin Türkiye elemelerine katılacağını belirtti.

Prof. Dr. Sabahattin Ünalan yapmış olduğu açıklamada şunları belirtti:

“49. Kez düzenlenecek olan TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri kapsamında burada bulunmaktayız. Yarım asırdan beridir devam eden bu yarışmanın, tüm okullara, öğrencilere ve öğretmenlere hayırlı olmasını istiyorum. Bu proje yarışması ülke genelinde yapılmaktadır. 12 ayrı bölgede düzenleniyor. 12 bölgede yapılan seçmeler sonrasında bazı projeler uluslar arası yarışlara katılıyor. 2018 yılında 16 binin üzerinde başvuru aldık. Bu projeler içerisinden 1200 tanesini sergileyeceğiz. Her bölge sergisinde 100 adet proje sergilenecek. Yarışmacıların centilmen davranacağından şüphemiz yok tüm proje sahiplerine başarılar diliyor ve parlak bir geleceğe açılan kapı olmasını temenni ediyorum.”