Dün gece geç saatlerde Malatya-Kayseri kara yolu üzerinde iki yolcu otobüsü ard ardına devrildi. Devrilen otobüslerde yolcu sayısı net değilken 22 kişinin yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı bilgisi verildi.

 Kayseri-Malatya karayolu üzerinde dün gece geç saatte meydana gelen trafik kazasında iki yolcu otobüsü devrildi. Açıklanan bilgilere göre Pınarbaşı-Gürün yolu üzerinde meydana gelen ilk kazada otobüs şoförü H.M’nin yönetiminde olan araç Siir-İstanbul istikametinde ilerleyen 34 FM 8283plakalı yolcu otobüsü kış hava şartları nedeni ile tipinin de artması nedeniyle sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole devrildi. Kazanın ardından olay yerine çok sayıda sağlık ekipleri ve jandarma timi bölgeye sevk edildi. Kazada yaralanan 8 kişinin durumu kritik olması sebebi ile hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Olayın ilk şoku atlatılmadan aynı güzergah üzerinde ikinci yolcu otobüsü kazası meydana geldi. Van- Antalya seferi yapan N.Y yönetiminde ki otobüs aynı hava koşulları nedeni ile tipiden kaynaklı kaza yaptı.

 34 FA 7538plakalı otobüs yan devrilerek facianın eşiğinden dönüldü. Etrafta başka araçların olmaması kazada meydana gelen can ve mal kaybını azaltmış oldu. N.Y yönetiminde olan otobüs de ise 14 yolcunun yaralandığı bilgisi geldi. Yine aynı olay yerine sağlık ekipleri tarafında bölgeye sevk edilen ambulanslarla 14 yolcu kentte bulunan hastanelere sevk edilerek tedavi altına alındı. N.Y yönetiminde ki otobüsün de direksiyon hakimiyetini kaybettiği öğrenildi. Kaza ile ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.