Olayın adresi Kayseri. Kayseri’de Terörle Mücadele Müdürlüğü, Siber Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ve Özel Hareket Polisi ortak bir çalışma yaptı bu ortak çalışmada göz altına alınan iki kişi adliye ye sevk edildi.

 Polis Özel Harekat, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ nun ortak çalışması sonucunda yaptıkları operasyonda PKK, KCK-YPG, PYD’ yi desteklemek amacıyla Propagandasında bulunduğu iddiasıyla göz altına 2 kişi alındı. Gözaltına alınan 2 kişinin emniyetteki işlemleri sonrasında adliye ye sevk edildi.

 Terör örgütü operasyonları günden güne artmakta. Kayseri’ de PKK, KCK-YPG, PYD terör örgütüne destek veren eylem ve faaliyetlerine katılanların önüne geçmek amacıyla yapılan çalışmalarda TEM Şube Müdürlüğü ile beraber Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yapmış olduğu ortak çalışma sonucunda sosyal medyada bulunan hesaplar üzerinden PKK, KCK-YPG, PYD terör örgütüne destek vermek amacıyla propagandasını içeren paylaşımlar, takip etmeler ve beğeniler yaptıklarına dair öğrenilen iki kişi yakalandı.

 Kim oldukları belirlenen iki şahıstan birinin Şirin A. Diğerinin de Fillik G. Olduğu öğrenildi. Bu iki kişinin terör örgütüne destek verdikleri belirlendi ve yakalanmaları için operasyon düzenlendi. Gecenin çok geç saatlerinde yakalanmaları için yapılan operasyona destek olarak ta Özel Harekat Polisleri de desteğini eksik etmedi. Polis Özel Harekatın desteğiyle beraber terör örgütüne destek veren paylaşımlarda bulunan Şirin A. Ve Fillik G. Düzenlenen operasyonda göz altına alınıp işlemleri yapıldıktan hemen sonra adliye ye sevk edildi.