Tefecilik yaptıkları iddiasıyla yakalanarak gözaltına alınan 12 kişiden 4 kişi tefecilik suçundan tutuklandı.

Kayseri’ de Cumhuriyet Başsavcı’ lığı koordinesinde düzenlenen eş zamanlı operasyonda tefecilik yaptığı gerekçesiyle yakalanarak polisin yapmış olduğu baskın da gözaltına alınan 12 kişiden N.K., N.Ü., Y.K., S.Y., isimli kişiler tefecilik ile suçundan tutuklandı.

Kayseri’ deki Emniyet Kaçaklık ve Organize Suçlar Müdürlüğü Mali Şube Amirliğine gelen ihbarlar üzerine yapmış olduğu değerlendirme de N.K., S.K., A.K., N.Ü., E.S., hakkında soruşturma açılıp başlattı. Soruşturmanın içeriğini detaylandıran polis, Y.K., A.K., E.K., S.K., U.K., S.Y., ve H.H.S.’ nin tefecilik suçunu işlediğini belirledi. Polisin yapmış olduğu 3 ay boyunca süren ciddi bir çalışma sonucu maddi açıdan zor durumda bulunan esnafın çeklerini kırma nedeniyle tehdit edip tefecilik yapan 1 kadın, 12 kişi Kayseri ve Nevşehir’ in bilinen ilçesi olan Avanos’ ta yapılan çalışma da operasyonla gözaltına alındı. Olayda gözaltına alınan şahıslar arasın da 5 kişinin ev ve iş yerinde arama yapıldı ve yapılan aramada 1 milyon 400 TL’lik 145 çek, 600 bin TL’lik 30 senet ve dijital materyallere yetkililer tarafından el konuldu. Tefecilik iddiasıyla polis tarafından gözaltına alınan kişi, polisin yaptığı sorgunun ardından Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Adli Tabipliği’ nde sağlık raporu sonucunun ardından Kayseri’deki adliyeye gönderildi.

Tefecilik suçundan Hakim karşısına çıkarılan 12 şahıstan N.K., N.Ü., Y.K., S.Y., isimli kişiler hakimin kararıyla tefecilik suçundan tutuklanarak Kayseri cezaevine gönderildi.