Talas Belediyesi tarafından 100 Ağartan Projeler kapsamında Antika Günleri düzenlendi. Bu ay içerisinde ikincisi gerçekleştirilen Antika Günlerine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 7’den 70’e binlerce Talaslının katıldığı Antika Günleri’nde geçmişin izlerini taşıyan ürünler yeni sahipleriyle buluştu. Talas esnafı, Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’a ilçenin ekonomik hayatının canlanmasına sağladığı katkılardan dolayı teşekkür etti.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın ‘100 Ağartan Projeler’ olarak açıkladığı seçim dönemi projelerinden olan ‘Antika Günleri’ geçen aydın ardından bu ayın da ikinci pazarı düzenlendi. Tarihi ilçenin tarihi mahallelerinden Harman’daki ‘Antika Günleri’ne şehir içi ve dışından çok sayıda esnaf tezgah açtı. Vatandaşların ilgisinden memnun olan esnaf, “İlk defa burada tezgah açtık. Başkanımıza ve tüm emeği geçenlere sonsuz teşekkür ediyorum. İnşallah bu kültürü sonsuza kadar Talas’ta yaşatırız. Çok güzeldi, harikaydı. Halkın yoğun katılımıyla güzel bir gün geçirdik.” ifadelerini kullandı.

Tarihi Talas’taki ‘Antika Günleri’ne gelen vatandaşlar ise, “İlk kez geliyorum. Çok beğendim. Eskileri yad ettik. Eski ne varsa radyolardan paralarımıza kadar her şeyi görmekten çok mutlu oldum. Bunu düzenleyenlere çok teşekkür ediyorum. Burada çocukluğumuzu gördük. Devam etmeli. Kayseri için de güzel olacağını düşünüyorum. Çocuğuma geçmişimizi anlatma fırsatı buldum.” şeklinde görüşlerini bildirdi.