Talas yine nüfus artışında rekor kırdı. Kayseri Talas ilçesi 2016 yılında 144 bin 803 iken 2017 yılında 155 bin 24’e yükseldi.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı 2017 yılına ait nüfus verilerine göre Kayseri’nin Talas ilçesi en yüksek artışa sahip olan ilçelerin arasında yerini aldı. Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu bu yılda Kayseri’nin en hızlı artış yaşayan ilçesi Talas odlunu gururla söyledi.

Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu ‘’ Talas ilçesi son 15 yıldır büyük bir nüfus artışına sahip oluyor. Buraya büyük bir nüfus göçü var. TÜİK’in 2017 nüfus sayısına göre Talas’ın nüfusu 155 bin 24 oldu. Tabi burada bulunan rezidans ve KYK yurtları ve öğrencilerin, askerlerin ikametini aldırmadığını düşünürsek bunlarla birlikte Talas 175-185 bin nüfus barındırıyor. Kafe ve restorantlar dan dolayı gece nüfusu artıyor. Bundan dolayı da gece 200 bin nüfusa yükseliyor. Geçtiğimiz seneye göre büyük bir artış var. Bu sene ki nüfus geçen seneye oranla 10 bin 500 kişinin Talas’a yerleştiğini gösteriyor. Türkiye’nin birçok şehrinde vatandaşlarımız burada yaşıyor. Talas cazip bir ilçe. Özellikle havasının temiz olmasından dolayı ve sanayi bölgesinin olmayışından dolayı insanlara cazip geliyor. Erciyes Üniversitesi Talas’ın büyümesinde ki en önemli etken. Talas planlaması ve şehir merkezine yakınlığıyla, yeşilliğiyle, Ali Dağı’yla bir cazibe merkezi. Özellikle Talas’a yapmış olduğumuz yatırımlarda bu cazibeyi artırdı. Talas yeni bir imar revizyonumuz ile çok daha cazip bir ilçe haline gelecek’’ dedi.