Talas Belediyesi tarafından farklı branşlarda mesleki donanım elde etmek isteyenler için kurslar düzenlenmeye devam ediyor. Her yaş grubundaki insana hitap edebilecek yapıdaki kursların kayıtları 30 Eylül’de başlıyor. Ücretsiz mesleki kurslar düzenleyerek vatandaşlara yeni kapılar açtıklarını belirten Başkan Mustafa Yalçın, ‘’Kurslarımız sayesinde gençlerimiz mesleki donanımlar geliştirilebileceği gibi ev hanımlarını da meslek sahibi yapmayı amaçlıyoruz’’ dedi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, bir yandan Talas’ın imarı için çaba sarf ederken bir yandan da insanların itibarı için çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, “Talas’ın ve Talas’ta yaşayan herkesin hem şehircilik yönünden hem de sosyal-kültürel yönden en iyi hizmeti alması için çalışıyoruz. Yani bir yandan şehrin imarı için gayret ederken bir yandan da insanımızın kariyeri için proje geliştiriyor ve hizmet üretiyoruz. Günümüzde insanların örgün eğitim dışında kendini geliştirecek sosyal-kültürel donanımlara veya el becerilerine yönelik organizasyonlara ihtiyacı var. İyi bir yabancı dil bilmek, bir enstrüman çalmak, resim yapmak, spor yapmak veya el sanatlarının bir dalında kendini geliştirmek artık vazgeçilmezler arasında yer alıyor. Bunun yanında insanları iş hayatında diğerlerinden ayıracak ve bir adım öne çıkartacak ekstra donanımlar gerekiyor. Bu ekstra donanıma sahip olanlar gittikleri yerlerde itibar görüyor. Biz de belediye olarak bu noktadan hareket ederek hem ev hanımlarına hem de meslek sahibi olmak isteyen gençlerimize yönelik ücretsiz mesleki kurslar düzenliyoruz” dedi.

Başkan Yalçın kendisini geliştirmek veya bir mesleki beceri sahibi olmak isteyen tüm Talaslıları tamamen ücretsiz olan bu kurslara davet ettiğini de sözlerine ekledi.

KAYITLAR 30 EYLÜL’E KADAR

30 Eylül’e kadar devam edecek olan kayıtlar sonucunda herkese açık Bilgisayar İşletmenliği, Genel Muhasebe, Hızlı Klavye, Türk İşaret Dili, Diksiyon, İngilizce ve İlkyardım kursları düzenlenecek. Bunun yanısıra sadece bayanlara yönelik olarak Aşçılık ve Pastacılık, Yağlı Boya Resim, Cilt Bakım Kursu, Çini Kursu, Ev Tekstili, Nakış, Oya ve Kırkyama branşlarında eğitim verilecek.

Nevin Akyurt Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenecek olan bu kurslar için 0352 437 45 20 numaralı telefonundan ayrıntılı bilgi alınabilir.

Ayrıca Kapalı Çocuk Parkı Kadın Kültür ve Spor Merkezi’nde düzenlenecek olan Okul Öncesi Eğitimi ve Etkinlikleri Kursu ile İngilizce kursu için de 0352 502 01 72 numaralı telefon aranabilir.