Suriyeli hasta ülkesinde geçirdiği trafik kazası sonrası topuğunu kaybetmesi sonucu Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Kliniğinde gerçekleştirilen operasyonla tedavi edildi.

Ülkesinde geçirdiği trafik kazası sonucu topuğunu kaybeden Suriyeli hasta yürümekte zorluk çektiği için rahat hareket edemiyordu. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Kliniğinde tedavi altına alınan hastaya ‘serbest flep’ amelyatı yapıldı.

7 yaşındayken ayağının üzerinden tır geçen ve şuanda 24 yaşında olan Suriyeli M.A Opr. Dr. Yalçın Yontar ve Opr. Dr. Kaan Gürbüz tarafından muayene edildikten sonra ‘’ Serbest Flep’’ ameliyatına alındı. Yürümekte güçlük çeken 24 yaşında ki M.A. ‘ya kendi uyluğundan alınan doku ile yeni bir topuk yapıldı. Tedavisinin ardından ayağa kaldırılan M.A. hiç zorluk çekmeden yürümeye başladı.

Operasyonu gerçekleştiren Opr. Dr. Kaan Yontar ‘’ Operasyon oldukça başarılı geçti. Hastamızın da yürüyüşünde ki değişim oldukça net. Topuk bölgesinde bulunan damarlarla mikroskop altında mikrocerreahi teknikleriyle anastomoz yani birleştirme işlemi yaptık. Şu anda hastamız, ameliyattan sonra ki 4. ayın içerisinde ve herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Bu tür başarılı e hasta sağlığı için bizimle birlikte iş birliği yapan ve bizden desteğini esirgemeyen hastane yöneticilerinde de çok teşekkür ederim’’ dedi.