Kayseri’nin bilinen Tomarza Sümegen Dağı’na bu sefer Afrin’de görev yapan Mehmetçiğimiz için tırmanıldı. 70 doğaseverin katılımı ile 0 bin rakımlık olan Tomarza Sümengen Dağı’na çıkan doğaseverler zirveye vardıklarında Mehmetçiğe selam gönderdiler.

70 doğasever Kayseri ilçesi Tomarza ilçe meydanında toplanarak Sümengen Dağı’na doğru yürüyüşe başladı. Yürüyüşe ilk olarak bölgede bulunan yer altı şehirleri ve kaya mezarlarından oluşan tarihi yerlerin gezilmesi ile başladı. Büyük bir kalabalıkla başlayan gezi yerini dağcılara bırakarak Sümengen Dağı’na doğru yol aldılar. İlk olarak 700 metrelik taş döşenmiş yolu geride bırakarak dağa tırmanmaya başladılar. Dağcılar 2 bin rakıma ulaştıklarında dağın zirvesinde Afrin’de teröristlere karşı büyük mücadeleler veren ve vatanın geleceği uğruna savaşan Mehmetçiklere ‘ Afrin’ yazısıyla selam yolladılar. Mehmetçiklerimize ve bu uğurda canlarını feda eden şehitlerimize minnet duygularını ilettiler.

Dağcılar daha sonra 9 metrelik yürüyüşlerinin ardından parkuru tamamladılar. Etkinlik grubu adına söz alan Hasan Gürbüz ‘’ Son yıllarda yaptığımız gönüllü faaliyetlerle ilçemizin doğal güzelliklerini ulusal çapta tüm dünyaya duyurmak istiyorduk ve bunu başardığımızı düşünüyorum. İlimiz ilçelerinde bulunun Toros Dağları, Erciyes Dağı, Saraycık Dağı, Sümengen Dağı ve Zamantı Irmağı’nın akış yatağı boyunca birbirinden güzel doğal güzellikleri içerisinde barındırıyor. Son yıllarda geleneksel bir etkinliğe dönüşen ve bu durumdan çok memnun olan doğa severler Beydağı tırmanışı düzenleneceği zaman ülke genelinde bir çok dağcının uğrak yerleri olması ve bu tırmanışın dağcıların bir araya geldiği ilk 5 dağcılık faaliyeti arasında yer almayı başardık. Bu gün ise bu tırmanışımızı vatanın birlik ve beraberliğini korumak için Afrin’de savaşan Mehmetçiklerimiz için tırmandık. Her zaman onların yanında olduğumuzu bilsinler ve görsünler istedik. Allah tüm Mehmetçiklerimizi korusun’’ dedi.