Kayseri ve Çorum’ da eş zamanlı Fetö operasyonu düzenlendi. Düzenlenen Kayseri ve Çorum merkezli operasyonda FETÖ/PYD terör örgütünün gizli iletim ağı olan ByLock programı kullandıkları öğrenildi. Yapılan Kayseri ve Çorum merkezli FETÖ/PYD operasyonunda terör örgütünün kullanmış olduğu gizli iletişim ağı olan ByLock programını kullandığı belirlenen 5 kişi göz altına alındı. Daha sonra yakalamak amacıyla aranan diğer 2 kişi için de çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

 Olay hakkında edinilen bilgilere göre, Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PYD terör örgütüne yönelik yapılan soruşturma çerçevesinde, ByLock kullandığı tespit edilen ve haklarında beyanlar bulunan Kayseri merkezinde 6, Çorum’ da ise 1 kişi olmak üzere 7 kişiye yönelik Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü tarafından eş zamanlı operasyonlar düzenlenip şüpheli şahıslar yakalandı.

 Yapılan bu operasyonda 5 kişi yakalanıp göz altına alındı. Daha sonra yakalanması gereken diğer 2 kişi için ise çalışmaların hız kesmeden devam ettiği söylendi. Yakalan şüpheli şahıslar arasında meslekten ihraç edilen öğretmen, laborant, endüstri mühendisi ve eczacı oldukları öğrenildi. Yakalanan bu şüpheli şahısların evlerine de arama yapıldı. Şahısların evlerine yapılan aramalarda ise dijital olarak bulunan materyallerin hepsine el konuldu. Polis ekipleri aramalarını hız kesmeden çalışmalarına devam ediyor.