Kayseri’de yaşayan 69 yaşındaki vatandaşın telefonunu arayarak kendisinin Jandarma Başçavuş olduğunu söyledi ve yaşlı adamdan 13 bin TL para istedi. Bankaya para yatırmaya giden yaşlı adam sivil polisler sayesinde son anda dolandırılmaktan kurtuldu.

 Yaşanan olay ile ilgili edinilen bilgilere göre, Kayseri’nin Melikgazi ilçesi Cumhuriyet Mahallesi Nazmi Toker Caddesi’nde bulunan bir bankada meydana geldi. Bankada meydana gelen olayda iddiaya göre 69 yaşında olan İ.D. isimli şahısın cep telefonuna arama geldi gelen aramadaki kişi kendisini Kayseri Jandarma Komutanlığı İstihbarat Biriminden olduğunu ve jandarma başçavuş olarak tanıttı.

 69 yaşındaki amcaya kendisini Kayseri Jandarma Komutanlığı İstihbarat biriminden jandarma başçavuş olarak tanıttıktan sonra bankada yatırımın olup olmadığını sordu bunun üzerine yaşlı amca 13 bin lira parasının olduğunu söyledi ardından dolandırıcı bir operasyonun olduğunu ve bu sebebten dolayı vereceği hesaba acil bir şekilde 13 bin lira çekip yollaması gerektiğini söyledi. 69 yaşında olan İ.D. dolandırıcıya inanıp bankaya gitti.

 Bankada çok aceleci ve heyecanlı tavırlar sergileyen amca etrafta bulunan sivil polisler tarafından fark edildi. Yaşlı amcanın heyecanını fark eden sivil polisler yaşlı amcanın yanına neden böyle olduğunu sordu. Yaşlı amca olayı anlatınca sivil polisler durumu anladı. Sivil polisler yaşlı amcaya böyle bir operasyonun olmadığını ve kendisini arayanın dolandırıcı olduğunu dile getirdi. dolandırıldığını anlayan yaşlı amca son anda dolandırılmaktan kurtuldu. Polis ekipleri şüphelisi bilinmeyen olaydaki şahsın ‘’nitelikli dolandırıcılığa teşebbüs’’ suçunun işlendiğinden dolayı soruşturma başlattı ve olay ile ilgili araştırmaların devam edeceği öğrenildi suçlalara gereken cezayı verileceği öğrenildi.