Kayseri merkeze bağlı Melikgazi’nin Hunat Mahallesi’nde sigara izmaritinin havalandırma boşluğuna atılması nedeni ile yangın çıktı. Çıkan yangında büyük bir faciadan dönüldü.

Kayseri’nin Melikgazi ilçesine bağlı Hunat Mahallesi Kalpaklıoğlu Caddesinde bulunan bir iş merkezinde havalandırma boşluğundan çıktığı tespit edilen yangın maddi hasara yol açtı. Öncesinde havalandırma boşluğuna atılan kağıttan çöplerin birikmesi ve üzerine atılan sigara izmaritleri kağıt çöpleri tutuşturunca bina bir anda alevlerin altında kaldı.

İş yerinde çalışan kişilerin havalandırma boşluğundan gelen dumanları fark etmesi ile hemen itfaiye ekiplerine haber verildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını kısa sürede kontrol atlına alıp yangının büyümesini engelledi. Havalandırma boşluğu kapaklarının tümünün açılması ve olaya su ile müdahale eden itfaiye ekipleri yangını söndürürken olay yerine polis ekipleri de geldi.  Polis ekipleri yangının çıkış noktasını şeritler altına alarak binada çalışan kişilerin ifadelerine başvurdu. Olayın kapalı alanda sigara içmenin yasak olmasına rağmen bu yasağa uymayan kişi veya kişilerin tespit edilerek gerekli cezaların uygulanması için çalışma başlattı. Polis ve zabıta ekipleri öte yandan bina da kapalı alanda sigara içmenin yasak olduğu uyarı levhalarının bulunup bulunmadığının da tespitini yaptı.

Olay yerine gelen Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Mustafa Metin Kızılkan’da olayın gerçekleştiği yere gelerek inceleme yapan itfaiye görevlerinden olayla ilgili bilgi aldı.