Bu yıl beklenmeyen tarihte kampüse erken çıktı. Kayseri’de Erciyes Üniversitesi (ERÜ) kampüsünde baharla birlikte sıkça görülen ve ‘Anadolu sincabı’ olarak bilinen gelengiler, son yılların en sıcak şubat ayını geçiren kentte, bu yıl daha erken ortaya çıktı.

Bir bölümü merkez Melikgazi, bir bölümü de Talas ilçesinde yer alan ve Türkiye’nin en büyük kampüs alanlarından birine sahip olan ERÜ’ de, bahar aylarının gelişi ile gün yüzüne çıkan gelengiler, son yılların en kurak kış ayını geçiren Kayseri’ de, bu yıl şubat ayında kampüs alanın da gezinmeye başladı. ‘’Dikkat gelengi çıkabilir’’ uyarı levhalarının yer aldığı ERÜ kampüsünde, Turizm Fakültesi ve yemekhane binası arasında kalan alanda bir gelengi görüldü. Aç olduğu için yiyecek arayan bir karganın gelenginin yanına geldiği ve saldırmaya çalıştığı anlar ile gelenginin ona karşılık vermesi öğrenciler tarafından izlendi ve görüntülendi. Bazı öğrencilerin daha yakından görüntü almak istemesi nedeniyle ürken karga havalanıp uçtu. Gelengi de bir çam ağacının yanına giderek orada bulunan yuvasına girdi.

‘Anadolu gelengisi’, ‘Anadolu yer sincabı’ ya da ‘Anadolu tarla sincabı’ olarak da bilinmektedir. Sincapgiller familyasından Kafkaslar’ dan İsrail’ e kadar yayılım gösteren, ismini en çok bulunduğu Anadolu’ dan alan gelengi cinsinden kemirgen türü. Boyu 13-30 cm, kuyruğu ise 10 cm civarındadır. Ağırlığı cinse, yaşa ve yaşadığı ortama göre 85-300 gr arasında değişir. Vücudun üst kısmı kahverengi sarı, altı sarımsı gridir.