Dumansız hava sahası çalışmaları Kayseri’de hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz yıl Kayseri’de yapılan denetimlerde toplamda 45 bin 568 denetim yapılırken bunun 463 ‘ü ihlal tespiti edilerek gerekli kişilere yasal işlem başlatılarak para cezası uygulandı.

Hem kapalı alanlarda sigara içilmemesi konusunda titiz davranan Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü hem de sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlara ulaşmak için destek başlattı. Sigarayı bırakmak isteyen 1750 kişiye destek vererek ilaç dağıttı. Bu ocak ayı itibari ile tekrar çalışmalar başlatan Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü 1247 adet ilaç ve 303 adet de nikotin bandı dağıttı.

Sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlara Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ali Ramazan Benli sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlara sonuna kadar destek olacağını belirtti. Benli ‘’İlk adım sigarayı bırakmaya karar vermek ve istemektir. Kendinizi fiziksel, zihinsel ve duygusal olarak hazırlayınız ve sigarayı nasıl ve ne zaman bırakacağınızı planlayınız. Sigarayı yardımsız bırakmaya karar verdiyseniz, önümüzdeki üç hafta içinde sigarayı bırakmak için tarih belirleyiniz. Eğer eşinizde sigara içiyorsa birlikte bırakmayı teklif ediniz. Birbirinize destek olarak zorlukların üstesinden daha kolay gelebileceğinizi unutmayın. Sigarayı bırakma tarihi geldiğinde, sigarayı içmeyi tamamen bırakın. Bol miktarda su ve düşük kalorili içecekler tüketin. Şekerli ve yağlı yiyeceklerden daha az tüketin. Yeterince uyumaya ve dinlenmeye dikkat edin. Düzenli olarak ve kolayca yapabileceğiniz bir egzersiz, yüzme, yürüyüş yapmak gibi programlara başlayın. Boş kalmaktan kaşının, sigara içme isteği gelince başka bir aktivite ile meşgul olun. Derin ve yavaş nefes alarak rahatlamaya çalışın. Size sigarayı hatırlatacak alışkanlıklarınızdan vazgeçin. Yemekten sonra kahve ile sigara içiyorsanız bırakın yada başka bir şey için. Kısaca daha önce ne yaparken sizde sigara içme isteği uyanıyorsa o eylemi yapmayınız’’ diyerek sigara tiryakilerinde sigarayı bırakırken kolaylık olacak bilgiler verdi.