Saadet Partisi İl Başkanı Mahmut Arıkan’dan dikkat çeken açıklamalar geldi. Arıkan ‘’ Ortak akıl bitti, tek kişinin aklı ile politika belirliyoruz’’ dedi.

Basın açıklaması yapan Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Mahmut Arıkan  Afrin operasyonuna destek verdiklerini ve bu amaçla önceki gün Cuma namazından sonra kalabalık bir toplulukla Türk Kızılayı araçlarına giderek kan bağışında bulunduklarını belirtti. Ülke gündemine yönelik çarpıcı açıklamalar yapan Arıkan şu anki yönetimden memnun olmadığını belirtir nitelikte cümleler kurdu. Arıkan ‘’ Türkiye’de artık ortak akıl bitmiş, tek kişinin aklı ile politikalar belirleniyor. Ülkede savaşa girip girmeyeceğimizi belirliyoruz. Bunların ülkemiz adına üzücü olduğunu düşünüyorum. Bu oyun kesinlikle oynanıyor ve oynanacaktır. Türkiye orada bir bataklığa çekiliyor. Türkiye çok dikkatli davranmak  zorunda. Hamasi duygularla, kahramanlık nidalarıyla, poz mücahitlikle, laf mücahitlikle dış siyaset dış politika yönetilmez. Biraz daha aklı selim hareket edilmesi gerekiyor. Bölgede ki dengelerin gözetilmesi gerekir. 2012 yılında biz Suriye ile ilgili ikazlarımızı yaparken burada Rusya ve İran gerçeği var. Bu gerçeği göz ardı edemezsiniz dediğimizde bizi Esed’cilikle suçladılar. Afrin ve Menbiç olaylarını yine hamasi duygularla değil akli selim bir şekilde yapmamız gerekiyor.’’

Politika gündemin de 11’inci Cumhurbaşkanı olarak görev yapan Abdullah Gül’ün Saadet partisinin Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkinde açıklamalarda bulundu. Mahmut Arıkan Abdullah Gül’ü destekleyici cümleler kullanarak ‘’ Abdullah bey Saadet Partisi’nden aday olacağım derse yok demeyeceğimizi Genel Başkanımız da açıkladı. Bu güne kadar Abdullah Gül’ün böyle bir açıklaması olmamıştır. Öncelikle Abdullah Bey’in ben Cumhurbaşkanlığına adayım demesi gerekiyor. Şu anda böyle bir durum yok. Cumartesi Ankara’da il başkanları toplantıları olacak. Orada bu konu mutlaka gündeme gelecektir. Önümüzdeki günlerde Abdullah Gül ve diğer adaylarımızla alakalı bilgileri Kayseri kamuoyuna paylaşırız’’ diyerek Gül’ün arkasında olacaklarını belirtti.