Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’ e Kayseri Üniversitesi Rektörü olan Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa’dan ziyaret geldi. Yapılan ziyarette muhabbet edildi. Ziyaretinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ziyaretten ve gösterilen ilgi ve alakadan dolayı şükranlarını sundu.

Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, ‘’Sizlerin çok fazla desteğini alıyoruz. Aynı zaman da da Kayserili olan hayırseverlerinde çok yardımlarını görüyoruz. Kayseri’ de mutluluk, heyecan var. Rabbimin izni başta olmak üzere ve başkanımız, yerel yöneticilerimiz, siyasilerimiz, iş dünyası ve hayırseverlerin desteğiyle beraber bu ilin ismine yakışır üniversitemizi en güzel biçimde ve en yakın zaman da oluşturacağız. Sayın Belediye Başkanımız Mustafa Çelik’ e ziyarete geldim. Bu ziyarette istişare toplantılarına başladık. Elimizde olan alternatifleri değerlendiriyoruz. Bu değerlendirme bitişinde de Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’ na sunacağız. Çözümleri hep beraber üreteceğiz. Emeği, desteği geçen herkese başta Belediye Başkanımız Mustafa Çelik olmak üzere herkese teşekkürlerimi sunuyorum’’ diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Başkan Çelik ise, Kayseri’ nin övgüyü hak eden kaynaklarından birisinin d üniversiteler olduğunu dile getirdi. İlimizin çok önemli olduğunu ve Anadolu’ nun tam ortasında toplam dört üniversitesine sahip olduğunu söyleyen Başkan Çelik, ‘’toplam dört tane olan bu üniversitelerimizin eğitimin en üst kalitede olmasını ve fiziki imkanlarını nasıl daha fazla üst seviyeye taşıyabiliriz konusunda sürekli düşünüyorum. Bu alanda yeni açılan üniversitemiz için toplu taşımanın ulaşabildiği, üniversite çevresinde sosyal faaliyetlerin olduğu, gelişmeye müsait alanlar konusunda çok fazla araştırma yaptık. Elimizde olan alternatif yerler ile ilgili değerlendirmeleri beraber yapacağız ve şehrimizi üniversiteler şehri hatta en iyi en çok öğrenci olan üniversiteler şehri yapmayı hedefliyoruz’’ diyerek konuşmasını bitirdi.