Kayseri Büyükşehir Belediyesinden vatandaşlarını mutlu edecek dönemini başlattı. Bu yapılan proje vatandaşların yüzünde çiçek açtırdı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi, güneş enerjili şarj istasyonu dönemini başlattı. İlk etap ta bulunan iki noktaya konulan şarj istasyonları ile telefonlar ücretsiz bir şekilde vatandaşlar şarj edebilicek.

Kayseri Büyükşehir belediyesi anlattığı aklında olan ve hedeflediği projeleri yapmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, güneş enerjisi ile çalışan şarj istasyonunu hizmete sundu. Şuan için hizmete sunduğu şarj istasyonundan sadece iki ayrı noktaya modern şarj istasyonu yapan belediyenin daha sonra sayısını arttıracağını dile getirildiği öğrenildi.

İlk etapta Büyükşehir Belediyesi yanındaki park ile Kurşunlu Parkı’na konulan şarj istasyonları farklı telefonlara uyumlu şarj kabloları ile hizmet verecek. Kayseri’ de yaşayanlar ücretsiz bir şekilde telefonunu şarj edecek. Yollarda mağdur kalıp şarjı bittiğinde ne yapacağını bilmeyenler çok mutlu oldu. Üstelik şarj istasyonları sadece vatandaşa ücretsiz değil aynı zaman da belediyeye de ekstra bir masrafta bulunmuyor. Sebebi ise modern şarj istasyonları gündüz güneş enerjisi ile çalışan şarj istasyonlarına elektrik bağlantısı yapıldı. Böylelikle hem vatandaşa hem de belediyeye çok yararlı oldu. Bağlanan bu elektrik bağlantısı, gündüz elektrik enerjisini toplayacak. Böylelikle gündüz topladığı enerjiyle gece de şarj etmek için kullanılacak. Kayseri Büyükşehir Belediyesi tekrar olarak bu yapılan modern istasyonların sayısını arttırıp daha çok vatandaşın faydalanabileceğini vurguladı.