Kayseri'de İnan A. adlı bir vatandaşa ait kangal köpeği 3 yerinden vurulmuş halde bulundu. Polis memuru Selahattin Y.'ın köpeğini öldürmek süretiyle kurşun yağmuruna tuttuğunu iddia eden İnan A., şikayetçi oldu. Kangal köpeğinin durumunu kritik olduğu öğrenildi.

 Kayseri'nin Bünyan ilçesine bağlı Sultanhani Köyü'nde meydana gelen olayda polis memuru Selahattin Y.'nin kangal cinsi bir köpeği 3 kurşunla yaraladığı iddia edildi. Kangal köpeğinin sahibi İnan A. tarafından polis memuru Selahattin Y. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. İnan A., kayserihaber.com sitemize ulaşarak yaşanan süreçle ilgili bilgi verdi. 4 senedir kangal köpeğinin sahibi olduğunu ifade eden İnan A., ''Köpeğimin bugüne kadar hiç kimseye bir zararı olmamıştır. Polis memuru Selahattin Y., köpeğimin kendisine saldırdığını, bu yüzden vurduğunu söylüyor. Lakin, köpeğimi 3 farklı yerinden vurmuş. Amacı köpeğimin saldırısını önlemek olsaydı havaya ateş açması yeterli olurdu. 4 yıldır köpeğim benimle birlikte ve bugüne kadar hiçbir saldırganlığı olmadı. Canımdan can gitti'' diye konuştu. Polis memuru Selahattin Y.'dan şikayetçi olan İnan A., ''Köpeğimi vurduktan sonra hemen polisi arayarak durumu bildirdim. Olay yeri inceleme ekipleri geldi. Boş mermi kovanları toplandı. Bir tane de dolu mermi kovanı bulundu. Köpeğimin farklı yerlerine üç el ateş etmiş. Kanlar içerisinde yerde yatıyordu'' dedi.

 

Kayseri Hayvanları Koruma Derneği'de kangal köpeğinin sahibi İnan A.'ya destek oldu. KayHakDer avukatı İsmihan Gülser Üçok tarafından polis memuru Selahattin Y. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. 3 farklı yerinden ağır yaralanan kangal köpeği, olay sonrası hemen ameliyata alındı. Sağlık durumu kritik olan köpek, hayatta kalma mücadelesi veriyor.