Annesini öldürdüğü gerekçesiyle hakim karşısına çıktı. Kayseri’ de annesini öldürdüğü iddia edilen sanık sonunda hakim karşısına çıkarıldı. Olay Kayseri’ de, 72 yaşındaki annesini bıçakla öldürdüğü iddiasıyla hakkında dava açılan sanığın yargılanması başladı.

 İddiaya göre, merkez Kocasinan ilçesinde 4 Ekim 2017’ de, daha önce psikolojik tedavi aldığı öğrenilen Harun Gül, polisi kendisi arayıp annesi Gülfidan Gül’ ü bıçakla öldürdüğünü söylemişti. Eve gelen polis ekipleri tarafından göz altına alınan sanık, çıkarıldığı mahkeme heyeti tarafından tutuklanmıştı.

 Kayseri 1’ inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada , annesini öldürdüğü gerekçesiyle tutuklu sanık olan Harun Gül ve avukatı hazır bir şekilde mahkeme salonunda bulundu. Mahkeme ‘’üst soydan akrabayı kasten öldürme’’ suçundan yargılayan 41 yaşındaki sanık Harun Gül, verdiği savunmasında, bir çok farklı ilaç kullandığını ifade ederek, annesi Gülfidan Gül’ ü öldürdüğünü hatırlamadığını söyleyerek savunmasını bitirdi.

 Mahkeme heyeti, sanığın verdiği savunmanın ardından ara kararında Harun Gül’ ün tutukluluk halinin devamına ve akıl sağlığının yerinde olup olmadığının tespiti için Adli Tıp Kurumuna sevkine karar verdi. Duruşmayı ilerleyen zamanda bir tarihe erteledi. Adli tıp tan gelecek olan karara göre sonuçlanacağı öğrenildi.