Özellikle son 5 yılda dolandırıcılık olaylarının artmasının ardından bir yenisi de Kayseri’de yaşandı. Kayseri’de kendisini telefonda polis olarak tanıtan dolandırıcı kişiler S.K isimli şahsın tam 37 bin lirasını alarak S.K’nın bütün birikimini yok etti.

 Kayseri’nin merkez ilçesi olan Melikgazi’de meydana gelen olayda iddialara göre S.K isimli şahsın cep telefonunu arayarak kendisini polis şeklinde tanıtarak S.K isimli şahsı telefonda oyaladı. Daha sonra  S.K’ya şuan bir operasyonun içinde olduğunu ve soruşturmanın devam edebilmesi için S.K’nın elinde bulunan 37 bin liraya yakın bulunan parasını verilen banka hesabına aktarmasını istedi. O anki panikle verilen hesaba para yatıran S.K olayın ardından şüpheli konuşmalar geçince en yakın emniyet müdürlüğüne giderek ifade verip paraya yatırılan hesabın üzerine şikayetçi oldu.

 Emniyet Müdürlüğü’nde işlemleri tamamlanan ve ifadesi alınan S.K’nın para yatırdığı hesap hemen tespit edilerek Mehmet S’ye ait olduğu ortaya çıkarıldı. Telefon satışı yaparak para kazandığı öğrenilen Mehmet Ş. Yakalanarak gözaltına alındı. Emniyette ki işlemlerinin ardından çıkarıldığı 3. Ağır Ceza Mahkeme’sine görülen ilk davasında ‘’ İfademi tekrarlıyorum. 5 bin TL’lik kısmını ben çektim fakat 32 bin lirayı ben çekmedim, suçsuzum’’ diyerek ifadesini verdi.

 İkinci görülen duruşmada zanlı Mehmet Ş’nin olumlu haki göz önünde bulundurularak ve paranın sadece 5 bin TL’sini kullandığını kanıtlanmasının ardından 3 yıl 4 aya kadar hapis istemine ve 8 bin 900 lira para cezası ödemesine uygun görüldü. Mahkeme İstinaf ve Yargıtay süreci de dikkate alındığı için sanığın tutuksuz yargılanmasına karar vererek sanığın serbst halinin davam etmesi yonunda duruşmayı kapattı.