Kayseri'de Fetö (FETÖ/PYD) soruşturmasından yargılanan görevli polis memuru için yapılan duruşmada 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Milyonlarca Fetö örgütü üyelerine Kayseri'den de bir çok üye ve şahıs çıkmıştı.  Çıkan şahısların mahkemeleri ve duruşmaları tamamlanırken Fetö üyesi olan polis memuru hapis cezasına çarptırıldı.

Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesinde fetö sanığı için yapılmış olan duruşmada serbest bırakılan polis memuru Serdar G. ve Avukatı tekrar çıkacakları duruşmanın Mahkeme salonun da hazır bulundular. 

Ankara Cumhuriyeti Başsavcılığınca yürütülen soruşturmalarda ele geçirilen bilgilere göre, örgütün kendine ait mahrem bilgilerin bulunduğu kodlu sistemde isminin bulunduğunu belirttiler, fetö üyesi Serdar G. hakkında yapılan suçlamaları ve söylenen şeyleri reddetti. 

Örgüt diye nitelendirilen grupta kötü birşey olmadığını dini sohbetler yapıldığını söyleyen Serdar G. örgüt üyesi olmağını tekrarlayarak hakkında beraat kararı verilmesini istedi.

Mahkeme Heyeti ise yapılan duruşma ve elde edilen bilgileri gözden geçirerek sanık Serdar G. 'ye 'Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak' suçundan toplamda 7 yıl 6 ay olmak üzere ceza verdi. 

 FETÖ ÖRGÜTÜNE YARDIM ETMEKTEN SUÇLANAN 3 KİŞİYE BERAAT KARARI VERİLDİ!

4. Ağır Ceza mahkemesinde farklı farklı duruşmalara çıkan sanıklar ' Silahlı Terör Örgütüne Bilerek Ve İsteyerek Yardım Etmek' suçundan tutuksuz yargılanmışlardı ve serbest bırakılmışlardı. Doktor M.K.  ve Operatör G.P. ve Ö.B. de haklarındaki suçlaramaları reddetmişlerdi ve beraat kararı istemişlerdi. Örgüt elebaşının talimatıyla birlikte bankaya para yatırdıkları iddialarını kabul etmeyen sanıklar, beraatlerini istedi.

Mahkeme Heyeti ise ' Silahlı Terör Örgütüne Bilerek Ve İsteyerek Yardım Etmek' suçundan duruşmaya çıkan M.K. , G.P. , Ö.B. isimli sanıkların beraatine karar verdi.