Kayseri'nin yöresel lezzeti pastırma da korona virüsünden etkilendi. Patırma fiyatları yüzde 20 oranında zamlandı. Pastırmanın bir dilimi 3 TL'den satılmaya başlandı. Kazancılar Çarşısı'nda pastırma satan esnaf satışların yüzde 95 oranında düştüğünden şikayet etmeye başladı.

 Kayseri'nin en meşhur lezzeti pastırmanın dilimi 3 TL oldu. Büyükbaş hayvanın antrikot, bonfile, sırt, kapak, şekerpare, dilme ve omuz gibi 7 farklı bölgesinden elde edilen etin, 9 farklı işleme tabi tutulması sonucu ortaya çıkan pastırma fiyatıyla da can yakmaya başladı. Pastırmanın kilosu 145 liradan 170 liraya fırladı. 0.18 gram gelen bir dilim pastırma 3 TL'den satışa çıkarıldı. Kayseri'den dünyaya yayılan lezzet pastırma ve sucuk, kentin en önemli gelir kaynaklarından birisi olarak gösteriliyor.

 Kazancılar Çarşısı'nda pastırma satışı yapan esnaf korona virüsünün pastırma ve sucuk satışlarını da olumsuz yönde etkilediğinden şikayet ediyor. Bir dilim pastırmanın fiyatı gramına göre 3 ile 3.5 TL arasında değişitır. Pastırma fiyatlarında yaşanan yüzde 20 oranındaki zam, Kayseri'de 150 TL'den başlayan fiyatlara ulaştı.

 Türkiye genelinde ise pastırma fiyatları 170 TL'yi buldu. Ramazan ayında pastırma satışlarının en yüksek seviyeye ulaştığını belirten Kazancılar Çarşısı esnafı, ''Günde 100 kilo sucuk ve 55 kilo pastırma satışı yapıyorduk. Kayseri'den Türkiye geneline günlük 5 ton sucuk, 2.5 ton da pastırma kargoyla gönderiliyordu. Şimdiyse satışlarımız yüzde 95 oranında düştü. Ramazan ayının gelmesine rağmen pastırma ve sucuk alan kişi sayısında artık beklemiyoruz. Ticaret tamamen durma noktasına geldi'' ifadelerini kullandı.