Geçtiğimiz yıl temmuz ayında Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ‘nin de katıldığı İmam Hatip Mezunları Derneği tarafından düzenlenmiş olan piknik buluşmasında’ Kaçak İmam Hatip’ açıklamasına CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık ise yanıt geldi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki İmam Hatip Mezunları Derneği’nde yapmış olduğu konuşmada ‘’ Hayırsever imam hatip okulu yaptırmak için başvuru yapardı. Valilerden izin çıkmazdı. 21 yıl belediye başkanlığı yapmış birsi olarak itiraf ediyorum; 10’dan fazla kaçak imam hatip okulu yaptırdım. İmar planı işletemedik.’’ ifadelerinde bulundu.  Aradan uzun zaman geçmesine rağmen Milletvekili Çetin Arık Özhaseki’nin yapmış olduğu bu konuşmayı Meclis gündemine taşıyarak ‘’ Kaçak İmam Hatipler nerede? ’’ dedi.

Meclis Başkanlığı’na önerge veren ve bu önergeyi Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın cevaplaması şartı koyan Kayseri Milletvekili Çetin Arık’ Bakan İsmet Yılmaz cevap vermekte geç kalmadı. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ‘’ Kayseri Valiliğince konuya ilişkin olarak 1994-2015 yılları arasında İl’de hayırseverler tarafından 314 okul yaptırıldığı, bu okulların 11’inin imam hatip olarak açıldığı, aynı yıllar arasında kaçak olarak yapılan imam hatip okulu bulunmadığı belirtilmektedir.’’ diyerek açıklama yaptı. Konuya ilişkin cevabını alan CHP’li Çetin Arık ‘’ Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ise verdiği yanıtla Özhaseki’nin açıklamalarının gerçek dışı olduğunu ortaya çıktı.’’ diyerek Bakan Özhaseki’yi suçlar nitelikte açıklama yaptı.

Yaşanan bu soru cevap olaylarının ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı olan Mehmet Özhaseki ‘kaçak imam hatip yaptırdım’ dediği konuşmasında vakıf başkanlığı yaptığı dönemler olduğunu belirterek şunları ekledi: ‘’ Oradaki konuşmamda ben belediye başkanlığı döneminden önceki yılları yanı vakıf başkanlığı yaptığım yılları anlatıyorum. Söz konusu yılları yani belediğe başkanlığımdan önceki döneme ait yaşadıklarımı dile getirdim, ama ne yazık ki sözlerim çarpıtılıyor.’’ dedi.