Kayseri' de  Pervane Mahallesi'nden kent merkezi güzergahında ilerleyen halk otobüsü araca aldığı bir kadın ve 15-16 yaşlarında ki genç kız ile seyir halinde ilerlerken, yaklaşık 200 metre ilerledikten sonra bir anda kadın kızının fenalaştığını ve nefes almakta güçlük çektiğini fark etti. Otobüs şoförü Mehmet Ali Albayrak'a müsait bir yerde durmasını, kızının fenalaştığını ve (112) acil servis ambulansını araması gerektiğini söyledi.

 Bunun üzerine otobüs şoförü olan Mehmet Ali Albayrak durumun ciddiyetini fark ederek zaman kaybı olmasın düşüncesiyle hareket amirliğine olayın ciddiyetini ifade etti. Otobüsün ilerlediği istikametten çıkıp, durumu kötü olan genç kızı (15-16) Kayseri Devlet Hastanesine yetiştirdi. Yaşanan olay halk otobüsünün güvenlik  kamerasına saniye saniye kaydedildi.

 Seyahat halinde rahatsızlaşan genç kızın durumunun daha fazla ilerlememesi ve zaman kaybı olmaması için hastaneye halk otobüsü ile götürdüğünü ifade eden Mehmet Ali Albayrak halk otobüsünün kamerasına saniye saniye kaydedilen bu olayı şu ifadelerle belirtti:

''Kayseri Pervane Mahallesi'nde bir kadın ile kızı bindi. 15-16 yaşlarda olan genç kız otobüse bindiğinde rahatsız olduğunu anlamıştım. 200 m ilerledikten bir süre sonra genç kızın annesi yanıma gelerek ; ''Kızım rahatsızlandı nefes almakta zorluk çekiyor, müsait bir yerde indirir misiniz hemen ambulansı aramam gerekiyor '' dedi. Bu konuşma üzerine hemen amirlerimi arayıp otobüste hasta olduğunu ve durumunun kötü olduğunu ve hastaneye hemen gitmem gerektiğini söyledim. Onlarında izni ile ilerlediğim istikametten çıkarak Kayseri Devlet Hastanesine yöneldim. Tabi ki diğer yolcularımızın da can güvenliğini ihmal etmeden yola devam ettim.
Bizlerin yapmış olduğu halkımıza en iyi hizmeti vermek ve yolculara güvenli bir şekilde gitmek istedikleri yere kadar götürmek.'' dedi.