Kayseri’de polis ekiplerinin yaptığı operasyonda bir şüpheli, polislerin koçbaşı ile kapıyı açmaya çalıştığı sırada kapı arasından silahla ateş etmesi sonucu bir özel hareket polisi vuruldu! 

 Kayseri’de değişik isimlerle faaliyet gösteren suç örgütleri ve yöneticileri hakkında çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve nitelikli dolandırıcılık suçlarından dolayı yürütülmekte olan tahkikat kapsamında Kayseri polisi, Hoca Ahmet Yesevi Mahallesinde ikamet eden şüpheli (M.D.) isimli şahsın adresine operasyon yaptı.

İlk önce adresin kapısı usulüne göre çalındığı, kapı dışarısında görevlilerce polis oldukları sesli olarak söylenmesine rağmen kapının açılmaması üzerine, özel harekât timlerince koçbaşı olarak tabir edilen materyal ile kapı kırılarak açılmaya çalışıldı.

Bu sırada kapı arasında kısmi bir boşluk oluştu ve şüpheli şahsın silahla mukavemet göstererek kapı arasından tabanca ile ateş etmesi neticesinde Özel Harekât Şube Müdürlüğünde görev yapmakta olan (B.K.) isimli polis memurumuz sağ dizinin alt kısmından yaralandı.

Akabinde yine Özel Harekât Timlerimizce kapı açılmış ve içeride şüpheli şahsın ailesinin de olduğu tespit edildi ve herhangi bir silah kullanılmadan şahıs gözaltına alındı.

Yaralı polis memuru Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesinde ameliyata alınırken, operasyonla ilgili olarak 11 kişi yakalandı.

Adreslerde yapılan aramalarda müştekiler adına düzenlenmiş sözleşme ve senetler, 2 adet pompalı tabir edilen tüfek, 3 adet kurusıkı tabanca, 2 adet tabanca ve bir miktar tabancalara ait fişekler ele geçirildi.