Kocasinan Okulları temizliğe önem vermeye devam ediyor. Kayseri Kocasinan Belediyesinin ‘’Daha sağlıklı nesiller için’ başlattığı okullarda hijyenik temizlik çalışmaları aralıksız bir şekilde devam ediyor.

 Kayseri’ de bir ilk olan ‘Okul Temizlik Hijyen Ekibi’ uygulamasını 2016 yılı birinci döneminde başlatan Kocasinan Belediyesi, okullarda her gün titiz bir temizliğin yanı sıra hafta da bir de Dünya Sağlık Örgütü’ nün onayladığı yeni nesil U. L. V. İlaçlama sistemiyle dezenfekte çalışması yapmaya devam ediyor. Temizlik çalışmasıyla özellikle mikroorganizmaların ve salgın hastalıkların yayılmasını önleyen Temizlik İşleri Müdürlüğü’ ne bağlı ekipler, eğitim-öğretim yılının 2. döneminde de öğrenciler hastalanmasın salgın hastalıklardan ve lavabo da bulunun bakterilerden sakınmaları için ilaçlamalara devam etti.

 Okulların genelinde temizlikler yapılıyor. Öğrencilerin sağlığına zarar gelmemesi ve salgın olan hastalıklara karşı önlemler alınmaya devam ediyor. Kayseri Kocasinan sınırları içerisinde bulunan toplam 62 okulda; lavabo ve tuvaletler gibi sıhhi mekan temizlikleri her gün 4 farklı ekip ve toplam 16 kişi tarafından ilaçlamalar gerçekleştiriliyor. Ekipler, haftada bir de mikroorganizmalara karşı hijyen temizliği yapıyor. Bununla birlikte ekiplerin basında bulunan, konularında uzman biyolog, ziraat mühendisi ve sağlıkçılar da denetim gerçekleştiriliyor.