Kayseri’de müteahhitten aldıkları ev ipotekli çıktı. Durumdan haberdar olmayan 4 çocuklu Seyfi ailesinin 3 yıl önce satın aldıkları ipotekli ev icra yoluyla satıldı. Durumu öğrenen Seyfi ailesi çözüm yolu arıyor.

 3 yıl önce Kayseri’nin Kocasinan ilçesine bağlı Barbaros Mahallesinde bir ev satın alan Seyfi ailesinin evi icra yolu ile satıldı. 4 çocuklarından biri otizmli, diğeri ise epilepsi hastası olan aile bu durumdan kurtulmak için çözüm yolu arıyor. 3 yıl önce Garanti Konut Sel Yapı adlı gayrimenkul şirketinin sahibi olan müteahhit Temur Salman tarafından Osman-Ayfer Seyfi çiftine satılan daire 400 bin TL’lik teminat senedi, konut sözleşmesi ve daire teslim tutanağı imzalanarak teslim edildi. 320 bin TL peşin parayla satın alınan evin aslında ipotekli olduğu ortaya çıktı.

 FETÖ/PYD terör örgütü yandaşı olmak suçundan hapishaneye giren Temur Salman satış işleminden 14 ay sonra serbest bırakıldı. Banka ifadesine göre, koyulan ipotek kararının daire satışından önce gerçekleşti. Bir bankadan çektiği kredi karşısında borcunu ödemeyen Temur Salman’ın ipotek ettirdiği daire icra kanalıyla satışa çıkarıldı. Osman Seyfi’nin bu olaylardan sonra omuriliğinde ödem oluştuğu ve yatağa bağlı olduğu öğrenildi. Mağdur Ayfer Seyfi,“2015 yılında büyük zorluklarla bir ev satın aldık. Satın aldığımızda ipotekli olduğunu bilmiyorduk. Sonradan ortaya çıkan durum neticesinde banka yasal süreç başlattı. Ne kadar uğraşsak da engel olamadık. Müteahhit hapishanede olduğundan dolayı muhatap bulamadık. Mağduruz, yetkililerden yardım diliyoruz.” İfadelerini kullandı.