Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Çelik görevde bulunduğu döneminde yaptıkları işlerin anlatıldığı Faaliyet Tanıtım Çadırı’nın Açılış Töreni'ne  Başkan Çelik’in dışında Kayseri yeni Valisi Şehmus Günaydın, Melikgazi Belediye Başkanı aynı zamanda AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Memduh Büyükkılıç, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, üst düzey bürokrat kişiler ve vatandaşlar katıldı.

Açılış Töreninde  bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, 15 Şubat 2015 tarihinde görevi devraldığını söyleyerek 3,5 yıldan fazla bir süredir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı görevini sürdürmekte olduğunu belirtti. Bu süreç içerisinde yaşanmış olan hain terör örgütünün hendek savaşları, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatı, 15 Temmuz hain darbe girişimi, ekonomik terör vb olayların yaşanmış olmasına rağmen mazeret üretmeksizin,pes etmeksizin çalıştıklarını belirten Başkan Çelik, Kayseri için ilk ve tek nitelikte olanları yapmak,faaliyete geçirmek için gayret gösterdiklerini belirtti.

Şehrimizi diğer şehirlerden öne geçirme işlerinin standart belediye işleriyle mümkün olamayacağının altını çizen  Başkan Çelik, 
“Bu fikirlerle  önemli yatırımlara öncülük ettik. 3,5 yılda toplam da 2,2 milyar TL olan 1924 ihale gerçekleştirdik. Yoğun bir dönemden sonra sadece şehir merkezlerinde değil tüm şehirlerimizin tüm noktasında bulunduk.

 Bizim yapmış olduğumuz 1294 ihaleye rağmen 4 yılda  23 temel atma programı ve 24 açılış yapmış olduk. En son ki açılışımızda da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile yüzlerce başlıktaki 41 tesisisin toplu olarak açılışını gerçekleştirmiş olduk” dedi. Bu süre zarfın da ’Yapmış olduğunuz bu büyük işlerin neden reklamını yapmıyorsunuz’ tarzında eleştirilerle karşı karşıya geldiklerini dile getiren Başkan Çelik bu sorular karşısın da 

'' Bizler sonuç odaklıyız vatandaşımız için çalışıp en iyi şekilde hizmet verme odaklıyız. bu yüzden hep çalışma prensibindeyiz fakat eleştirileri göz önün de bulundurarak Faaliyet Tanıtım Çadırları ile yapmış olduklarımızı vatandaşlarımıza gösterdik.''dedi.