Kayseri’de yaşayan ve kemik iliği tedavisi gören 8 yaşında ki minik Sena’ya babasının sosyal medya da açtığı yardım kampanyası ile hayata tekrar tutundu. Kayseri’de yaşayan Halime ve Süleyman Özyay çiftinin üçüncü çocukları olan 8 yaşında ki minik Sena prematüre olarak dünyaya geldi.

 Doğduktan sonra uzun yıllar yaşama tutunmak için savaş veren minik Sena’ya 6 yaşındayken kemik iliği yetmezliği teşhisi konuldu. Aile iki sene boyunca minik kızları Sena’nın yaşam savaşına devam edebilmesi için birçok hastanede tedavi olmasını için çeşitli yollara başvurdu. Doktorların koyduğu tanıda Sena’nın genetik kökenli kemik iliği yetmezliği yani Fanconi Aplastik Anemisi tedavisine başlandı. Bu hastalığın getirdiği diğer çeşitli rahatsızlıklarla beraber 8 yaşında ki Sena Özyay 8 ameliyat geçirdi. 2 sene boyunca kemik iliği bekleyen Sena’ya babasının sosyal medyada başlatmış olduğu kan kampanyası ile müjdeli haber Sinop’tan geldi.

 Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde ilik nakli yapılan Sena’nın tedaviye devam edebilmesi için çok fazla trombosit ihtiyacının olması ailenin umutlarını yine kırdı. 7 aylık tedavinin devamı için en az 300 ünite trombosit ihtiyacının olduğunu aileye ileten doktorlar ailenin zorlu mücadelesinin bitmediğini belirtti.

 İlk olarak yakın çevreden ve Kayseri’den bulunmaya çalışan kan yeterli, gelmeyince baba Süleyman Özyay çareyi sosyal medyada aradı. Kızı Sena için açmış olduğu yardım kampanyası kısa sürede sosyal medyada ki duyarlı vatandaşların da yardım eli uzatması sonucu 300 ünitelik kanın 200’ünü sosyal medya aracılığı ile kısa sürede tamamladı. Geriye kalan 100 ünite kanın da Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından tamamlandığını söyleyen baba Süleyman Özyay’ın mutluluğu gözlerinden okundu.  Baba Özyay ‘’ İnsanların duyarlı olması, sosyal medyayı takip etmelerinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladım. Bizde sosyal medyayı iyi bir şekilde kullanabilmişiz ki kısa sürede Nevşehir’den, Sakarya’dan ve Özellikle Sinop’tan bizi mutlu edecek haberler gün geçtikçe çoğaldı. Kızımın şuan için hayati tehlikesi yok’’ şeklinde açıklama yaptı.