Kendileri minik ama yürekleri kocaman olan Fatoş Büyükkuşoğlu İlkokul öğrencileri 5 Aralık Dünya Gönüllülük Günü nedeni ile maskelerini takarak lösemili kardeşlerine moral vererek onların yanlarında olduklarını farkındalık yaratarak gösterdiler.

 5 Aralık Dünya Gönüllülük Günü tüm Türkiye’de farklı olaylara farklı hayatlara dikkat çekerek kutlandı. Kayseri’de ise bu farkındalığı Fatma Büyükkuşoğlu İlkokul öğrencileri yarattı. Okul bahçesinde toplanan minik öğrenciler maskelerini takarak ellerinde yazılı olan lösemili kardeşlerine ilettikleri pankartlarla lösemili arkadaşlarının unutulmadıklarına, onların yanlarında olduklarına dikkat çektiler.

 Minik öğrencilerin öğretmeni olan Özlem Kebeşoğlu ve öğrencileri günden güne artan ve bir sürü küçük yaşta olan okul çağında ki öğrencilerin eğitimleri için okulda olmak yerine lösemi gibi bir hastalıkla uğraşmak zorunda kaldıklarına dikkat çektiler. Öğretmen Özlem Kebeşoğlu ’’LÖSEV’e farkındalık yaratmak için ben ve öğrencilerim okulumuz adına güzel bir etkinliğe imza attık. LÖSEV ve Abdullah Gül Üniversitesi LÖSEV Kulübü ve Sahne Sanatları Kulübü’nün de katkıları ile bu güzel etkinliği 5 Aralık Dünya Gönüllülük Günü’nde sergilemek istedik.  Onların yanlarında olduğumuzu ‘’ Biz de buradayız, sende elini uzat’’ diyerek LÖSEV çatısı altında tedavi gören hastalarımıza seslendik.’’ dedi.

 Minik öğrenciler ellerinde pankartlar ve yüzlerinde maskeleri ile ‘’ Maskeni tak destek ol’’ kampanyasına destek olarak velileri ile etkinliğin en ön sırasında yer aldılar. Veliler çocuklarının bu duyarlı davranışında hem onlara destek oldu hem de LÖSEV çatısı altında olan bütün hastalar için birlik ve beraberliğin en güzel örneğini yansıttı.  Velilerin duygu dolu anları ise etkinlikte gözlerden kaçmadı.