3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız ve Kayseri Valisi Şehmus Günaydın mesaj yayımladı.Kayseri Valisi Şehmus Günaydın'ın yayınlanan mesajında, Türkiye'de son senelerde tüm alanlarda gözlemledikleri gelişmeleri, engelli vatandaşlarımıza sağlanan imkanlar ve hayatlarını kolaylaştıran düzenlemelerde de gördüklerini dile getirdi.

 Tüm İnsanlığın ortak sorunu olan  ve ' her insan bir engelli adayıdır' bir gün her insanın başına gelebilecek  olan engellilik, ancak toplumumuz tarafından yana bilinçli bir şekilde hareket edilmesi engelsiz bir yaşam sürdürülmesi haline dönüştürüleceğini dile getiren Şehmus Günaydın, engellilere yönelik hizmet ve imkan anlayışı fazlalaşarak, engelsiz bir yaşam için de engellilerimize yardım etmek önceliklerimizin olduğu gerekçesini ifade etti.

 AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız ; engeli vatandaşlarımızın kocaman yüreklerinin hür olduğunu, düşüncelerinin ise her türlü engeli aşacak bir seviyede olduğunu dile getirdi.
Bu önemli noktada engelli şahıslarımızın kendilerine, düşlerinin gerçekleştirmesine yardım etmek gibi bize karşı kutsal ve onur verici bir görev düştüğünü belirten Taner Yıldız, şu ifadeleri dile getirdi: 

"Herkes birer engelli adayıdır. Ne engel, ne farklılık, ne de hayat yaşantımız,hep birlikte daha güzel. Bizlerin görevi hayat standartlarını daha kolaylaştırmak olmalı aksi taktirde zorlaştırmak olmamalı . 
Fiziksel engelli olmak bir kusur değildir. En önemlisi engel yeter ki kalplerde olmasın ve tüm engeller aşılmak içindir. İnsan olma şerefini taşıyan doğru, iyi, güzel , iman inanç ve erdemle yaşama azmini sarf eden gönüllü vatandaşımızın sadece fiziksel engelleri, onların sürdürdüğü  yaşam mücadelelerine rağmen sarf ettikleri sabır  ile Allah'a emanet noktasında ki ulvi davranışlarımızla örnek bir vatandaş olma vasfı her türlü takdir, tebrik ve şükran hislerinin üzerinde yer alır.''