Mart kapıdan baktırır deyimi bu yıl için tam anlamıyla gerçek oldu. Hava sıcaklıkları arttı yaz mı geliyor derken mart ayı bazı ille için tekrar kış etkisini gösterecek.

Mevsim normalleri bu sene için oldukça farklı seyretti. Ocak ve şubat aylarında hava sıcaklıkları neredeyse 20’lere yükselmişti ki mart ayında tekrar eksilere düşen ve karın yağması ile kış tekrar etkisini gösterdi. İlerleyen günler içinde meteorolojiden 5 ile kuvvetli rüzgar uyarısı geldi. İç anadoluyu etkisi altına alacak olan rüzgar Kayseri, Nevşehir, Yozgat ve Kırşehir de yaşayan vatandaşlar için önlem alınması gerektiğini söyleyen meteoroloji uzmanları tedbirli davranılmasını söyledi. Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü Bölge tahmini ve Uyarı Merkezi özellikle bugün saat 11:00-18:20 saatleri arasında Kayseri, Sivas, Nevşehir, Kırşehir ve Yozgat için kuvvetli rüzgarın etkisi altında olacağını bildirdi.

Yapılan açıklamada çatı uçması, direklerin ve ağaçların devrilmesi, ulaşımda aksaklıklar ve özellikle doğalgaz ve soba kaynaklı karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı vatandaşların tedbirli olmasını konusunda uyardı.