Geçtiğimiz günlerde Kayserili olan 6 iş adamı Kudüs Mescid-i Aksa’da İsrail askerleri tarafından sebep gösterilmeden tutuklanarak gözaltına alınmıştı.  Bugün ise gözaltına alınan iş adamlarının serbest bırakıldığı belirtildi.

 Kudüs ziyaretinde Mescid-i Aksa’da namaz kıldıktan sonra sebep gösterilmeden Kayserili 6 önemli iş adamı İsrail askerleri tarafından tutuklanarak gözaltına alınmıştı. Üç gündür gözaltında tutulan iş adamları çıkarıldıkları mahkemede serbest bırakıldı. MÜSİAD Kayseri Şube Başkanı Nedim Olgunnarputlu, Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ve Ticaret Odası Başkan Vekili Celal Hasnalçacı’nın da aralarında bulunduğu 6 iş adamı bu sabah çıkarıldıkları mahkemede suçsuz bulundukları ve serbest bırakıldıkları belirtildi. Konuya ilişkin açıklama yapan Mahmut Hiçyılmaz ‘’ İş adamlarımızın gözaltına alınmalarının sonrasında, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu başta olmak üzere diğer tüm yetkililere, arkadaşlarımızı serbest bırakılması için İsrail devleti nezdinde girişimlerde bulunmuştur. Arkadaşlarımızın serbest kalmasında gösterilen çabalar ve verilen desteklerden dolayı tüm ilgililere teşekkür ediyorum.’’ diyerek konuşma yaptı.

 Yaşanılan bu hadiseden dolayı üzüntülerini belirten Hiçyılmaz iş adamı arkadaşlarının da durumlarının iyi olduklarını belirtti. Serbest bırakılan iş adamları pazartesi öğe saatlerinde Kayseri’ye inmiş olacakları belirtildi. İş adamlarının gözaltına alınmalarına ilişkin açıklama yapan Ticaret Odası Başkanvekili Celal Hasnalçacı iş adamlarının Türk bayrağı ile Mescid-i Aksa’da fotoğraf çektirmiş olmalarını sebep gösterdi.