Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç vergi konusunda bir takım uyarılarda bulundu. Emlak vergisi olan ikinci taksitlerinin 1 Kasım ile 30 Kasım arasında 2018 yılında yatırılması gerektiğini söyleyen Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 1 Ocak ve 31 Mayıs 2018 tarihleri arasında yatırılması gereken emlak vergisi olan 1’ nci taksitlerini yatıran mükelleflere çok teşekkür ettiğini dile getirdi.

Belediye için önemi olduğunu belirten Memduh Büyükkılıç, belediyenin yatırım ve hizmetlerinin temelin de verilen vergilerin oluşturduğunu dile getirdi. En önemli konulardan birine değinen Memduh Büyükkılıç, özellikle de ilçe sınırları içerisinde bulunan tarla, arsa, ve evleri olan mükelleflerin yatırmış olduğu vergilerin, tekrar dönüşümlü olarak kendilerine yansıdığını belirtti. Kendi başkanı olduğu Melikgazi belediyesi için ise bir ilk’ e imza attıklarını dile getirdi. Melikgazi Belediyesi Başkan’ ı Memduh Büyükkılıç, vergilerin kredi kartı üzerinden de ödenmesini ilk kez başlatarak yeni bir hizmet farklılığıyla yapmış oldukları hizmet kalitesini ilerlettirdiklerini söyledi. 

Başkan Memduh Büyükkılıç, aynı zamanda da verilen emlak vergisinin ödenmesi süresi zarfında mükelleflere tahakkuk ettirilmiş olan verginin ilk taksitinin toplam olarak yüzde 93 tahsil edilmiş olduğunu öğrendiklerini ifade etti. Tahakkuk ettirilen verginin ilk taksitinin yüzde 93 tahsil edilmiş olduğunu tespit ettiklerini dile getiren Memduh Büyükkılıç, tahsilatın biraz yüksek olduğunu söyleyerek sebebinin ise, Melikgazi Belediyesinde yatırım ve hizmeti gören ve bu hizmetten faydalanan mükelleflerin vergisini zamanın da ödemiş olduğunu dile getirdi. son olarak ise Başkan Memduh Büyükkılıç, Emlak vergisi ödemesini yapan vatandaşlık görevini tam olarak yerine getiren tüm mükelleflere çok teşekkür ederek, yapılan bu hizmetlerin dönüşümlü bir şekilde kendilerine döneceklerini dile getirerek konuşmasını bitirdi.