Melikgazi Belediye Başkanı olan Memduh Büyükkılıç Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olduğu söylendi. Memduh Büyükkılıç partililer tarafında Kayseri’ de coşkuyla karşılandı.

 Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı adayı aynı zamanda da Melikgazi Belediye Başkanı olan Memdduh Büyükkılıç uçaktan indikten sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Memduh Büyükkılıç, Cumhurbaşkanımızdan size çok selamlar getirdim. Kayserimiz adına beklentisinin yüksek ve inşallah her zaman iyiye gideceğini İnşallah hep beraber güzel günler göreceğiz. Hep beraber hepimiz bir olacağız. Kayseri bizle beraber. Değerli bakanlarımızla yeni anlayış getirdik. Benci değil bizci olacağız. Cumhurbaşkanımız ve teşkilatımız bizimle bir. Bizde o duygu içerisinde en iyisiyle sizinle beraber olacağız. Onları ve yanımızda olan herkesi mahcup etmeyeceğiz. El ele yan yana hep birlikte olacağız. Hep beraber daha güzel günlere diyeceğiz" dedi. 

Başkan Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ile ilgili gelen soruya, "Değerli başkanımızla görüştük yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. O bizim başkanımızdır her zaman el ele gönül gönüleyiz. Bir sorunumuz yok onun ve benim yaptığız çalışmalarla beraberiz. Bizim aramızda sorun olmaz." Cevap verdi. AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu ise, "Cumhurbaşkanımız Memduh Büyükkılıç diyerek İstanbul’ da süreci başlatmıştır. Biz bir gün öncesinden gerekli olan konuşmayı yaptık. Teşkilat olarak Memduh Büyükkılıç’ ın arkasındayız ve Kayseri’ yi en iyisiyle göstereceğiz.  Teşkilat olarak gurur duyuyorum en iyi şekilde her şeyin olacağına inanıyorum. Çalış dığımız zaman her şeyin karşılığının olacağından da eminim. Biz teşkilat olarak çalışacağız. Sayın Başkanımızın da çalışkanlılığıyla bize destek vereceğinden her zaman yanımızda olacağına eminiz. Kayserimiz için güzel sonuçlar alacağımıza eminim." Diyerek konuşmasını bitirdi.