Sonar Araştırma Şirketi tarafından Türkiye genelindeki 147 ilçe belediye başkanlarının performansınin değerlendirildiği araştırma sonuçlandı. Buna göre Melikgazi Belediyesi, Kayseri'deki ilçe belediyeler arasında birinci oldu. Türkiye genelinde ise en başarılı dokuzuncu belediye seçildi. Başkan Mustafa Palancıoğlu, Melikgazi'deki yatırım ve hizmetlerinin vatandaşlardan olumlu yönde geri dönüş almasından dolayı mutlu olduğunu söyledi. 

Bu araştırma 15 Ocak – 15 Mart tarihleri arasında, Türkiye İstatistik Kurumu verilerine dayanarak 20 Büyükşehir’in 333 ilçesinin 147’sinde (nüfusu görece yüksek) ‘‘CATI- yüz yüze görüşme’’ yöntemiyle gerçekleştirilen ankette; “En Başarılı Belediye Başkanları” listesinde yüzde 52’nin üzerinde başarı oranı yakalayan belediye başkanları yer aldı.

16 Mart 2020 tarihinde açıklanan, Yerel Yönetimlerde Başarı Araştırmasında ilçe halkı ile yapılan anket değerlendirmesinde Konya Karatay Belediyesi birinci olurken Kayseri Melikgazi Belediyesi yüzde 52,7 ile 9. sırada yer aldı.

Melikgazi Belediyesi olarak gerçekleştirilen yatırım ve hizmetlerin sunulmasında vatandaşların memnuniyetinin çok önemli olduğunu ifade eden Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu “Bu başarı bize yeter. Melikgazililer hizmetin en iyisini hak ediyor. 20 Büyükşehir'in tüm ilçelerinde vatandaşlar ile yapılan ankette Melikgazi Belediye Başkanı olarak yüzde 52,7 oran ile 2020 yılının En Başarılı 9. Belediye Başkanı seçildik. Bu başarı hepimizin başarısıdır. Hizmet sevdalısı güler yüzlü Melikgazi Belediyemizin ekibine, Belediye Meclis Üyelerimize, hizmet etmekle onur duyduğum tüm hemşerilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.