Keykubat Şehit Ömer Aktaş İlkokulu öğrencileri tarafından Barış Pınarı Harekatı’nda yer alan askerlere destek olmak amacı ile kermes düzenlendi. Öğrencilerin anneleri tarafından okul bahçesinde hazırlanan yiyecekler satışa çıkartıldı. Kermesten elde edilen gelirin tamamı Mehmetçik Vakfı’na bağışlandı. Öğrencilerin büyük bir coşku ile yer aldığı kermeste ‘’Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez’’, ‘’En Büyük Asker Bizim Asker’’ sloganları atıldı.

Okul Müdürü Arif Albayrak önderliğinde düzenlenen kermeste, minik yürekler, annelerinin evlerinde ve okul bahçesinde yaptıkları çeşitli yiyecekleri, Suriye’de operasyonda görev yapan Mehmetçiğe destek olmak amacıyla satışa sundu. Okulun öğrencileri, harçlıklarıyla kermesten yiyecek alarak, Mehmetçiğe destek oldu.

Veli, öğretmen ve öğrencilerin isteği üzerine böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirten Okul Müdürü Arif Albayrak, “Kermesi, çocuklarımızın yardımlaşma ve dayanışma duygularını aşılamak ve vatanımızı koruyan askerlerimize destek olmak için düzenledik. Rabbim hayırlarımızı yerine ulaştırsın inşallah. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. ”dedi.

Kermesten elde edilen gelir Mehmetçik Vakfı’na bağışlandı.